ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Somaj cu copil in intretinere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Care este valoarea indemnizatiei de somaj in cazul in care am un copil de 3 ani in intretinere iar salariu brut in ultimele 12 luni a fost de 1200 lei.
Mentionez ca sunt si PFA si declaratiile depuse la ANAF sunt: in 2012 - venit net anual 1723,18 lei, pentru anul 2013 venit estimat 1200 lei. Din contabilitate rezulta ca in anul 2013 voi avea pierdere fiscala. Ce sume se iau in calcul la somaj ca PFA si daca aceste sume rezultate din somaj se pot actualiza la AJOFM in functie de bilantul contabil anual. Eu voi ndepune declaratia pe anul 2013 in luna ianuarie 2014 si dupa estimare va fi pierdere fiscala. Se va solicita o noua decizie de la FISC si depusa la AJOFM? Va multumesc.

Marius Hedes
 User  Marius Hedes
a intrebat la 04 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Dec. 2013
Nu are importanta cati copii aveti in intretinere, valoarea indemnizatiei de somaj nu este influentata de acest factor. Modalitatea de calcul este definita la art. 39 din Legea somajului 76/2002, astfel:

ART. 39
(1) Indemnizatia de somaj se acorda somerilor prevazuti la art. 17 alin. (1), pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
(2) Cuantumul indemnizatiei de somaj prevazute la alin. (1) este o suma acordata lunar si in mod diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
a) 75% din valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
b) suma prevazuta la lit. a) la care se adauga o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului de baza lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, a unei cote procentuale diferentiate in functie de stagiul de cotizare.
(3) Cotele procentuale diferentiate in functie de stagiul de cotizare, prevazute la alin. (2) lit. b), sunt:
a) 3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 3 ani;
b) 5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
c) 7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 10 ani;
d) 10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 20 de ani.
(4) Pentru persoanele care au fost asigurate in baza unui contract de asigurare pentru somaj, la determinarea sumei calculate prin aplicarea unei cote procentuale diferentiate in functie de stagiul de cotizare, prevazute la alin. (2) lit. b), se va avea in vedere venitul lunar declarat in contractul de asigurare pentru somaj.

Indemnizatia poate fi cumulata cu veniturile lunare ontinute ca PFA cat timp acestea nu depasesc valoara indicatorului social de referinta, respectiv 500 de lei.

Indemnizatia este de minim 375 lei lunar, la care se adauga procentul diferential in functie de vechime, calculat cf art. 39.

Alte intrebari despre Somaj