ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somaj. Decizie de incetare CIM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara!
Va rog sa-mi comunicati cum sa procedez in situatia in care la sfarsitul perioadei de preaviz primit ca urmare a desfiintarii postului de analist credite dn cadrul unei bancii nu am reusit sa inchei procesul-verbal de predare-primire.

Directorul unitatii ma forteaza sa predau, pe langa obiectele de inventar, si niste dosare de credit (lichidate, precum si active), pe care eu nu le-am primit in baza unui proces-verbal de predare-primire si, in plus, nu au fost in gestiunea mea (adica, nu au fost pastrate intr-un dulap inchis cu cheie sau lacat in biroul meu, desi acest mod de pastrare era prevazut prin norma interna).

Teama cea mai mare este ca nu voi intra in posesia deciziei de incetare a contractului individual de munca, astfel incat sa beneficiez de ajutor de somaj. De fapt, banuiesc ca acest lucru se doreste...

Am sunat la AJOFM si mi-au confirmat ca au avut asemenea cazuri in care reprezentantii unor firme nu au eliberat decizia de incetare a CIM decat in urma actionarii lor in instanta.

Astept raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc.

Adaugata in: Somaj
Elena-cati Jijeu
 User  Elena-cati Jijeu
a intrebat la 29 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 03 Ian. 2013
Mentinerea in activitate dupa expirarea preavizului este munca la negru, fara forme legale, data fiind incetarea contractului. Nicidecum renuntare tacita la preaviz, este eronata afirmatia. Cat timp preavizul a expirat, si a fost respectata, nu se pune problema de renuntare la el.

Aici vorbim deja de un preaviz finalizat
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 31 Dec. 2012
La expirarea preavizului , angajatorul trebuie sa emita decizia de incetare a contractului de munca si sa v-o comunice sub semnatura, ca apoi dumneavoastra sa puteti depune dorarul de somaj in timp util.Scopul preavizului este tocmai de a va da timp pentru predarea tuturor documentelor legate de postul pe care ati functionat.Mentinerea in activitate dupa expirarea preavizului ar fi ca o renuntare tacita la perioada de preaviz.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Dec. 2012
Din pacate, exista astfel de cazuri, asa cum v-au spus si cei de la ANOFM.

Daca ati lucrat cu acele dosare si exista in biroul dvs, chiar daca nu sub cheie in dulap, ar trebui sa le predati angajatorului. Daca pentru a lucra cu astfel de dosare era necesara completarea unui proces verbal (persoanl nu cunosc procedura de lucru din banca in privinta creditarii), atunci aveti in avamtajul dvs lipsa acestui proces, care poate dovedi ca nu le-ati primit. Insa daca ati lucrat cu dosarele in cauza si nu este necesara intocmirea unui proces verbal pentru acest lucru ar trebui sa le predati angajatorului. Incercati sa lamuriti cu ei problema, mai ales daca nu ati avut in grija dosarele in cauza.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024