ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somaj dupa CCC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am intrat pe piata muncii in anul 2000. In anul 2007 am dat nastere unui baiat, cu care -avand grad de handicap- sunt inca in concediu de crestere a copilului, beneficiind de prevederile legii 448/2006.
In martie 2014 urmeaza sa termin acest concediu si intrebarea mea este daca pot intra in somaj si daca se poate sa imi spuneti cam ce valoare va avea acesta, avand vechime neintrerupta din 2000.
Mentionez ca firma la care sunt angajata merge deja prost si mi s-a zis ca este posibil sa nu mai ma primeasca fiindca nu mai au nevoie de oameni.

Adaugata in: Somaj
Iulia Mihai
 User  Iulia Mihai
a intrebat la 18 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 18 Nov. 2013
Este esential insa temeiul incetarii, aveti grija sa nu recurgeti la demisie sau chiar acordul partilor pentru ca aceste doua tipuri de incetari va anuleaza dreptul la indemnizatia de somaj.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Nov. 2013
Concediul pentru crestere copil de care vorbiti, acordat in temeiul Legii 448/2006, este intr-adevar vechime in munca., sericiu si specialitate si se acorda toate drepturile ce decurg din acest statut. Se tine astfel cont de el la acordara somajului, ca perioada de vechime.

Daca dupa revenirea dvs din concediu se ajunge la o incetare a contractului individual de munca din motive neimputabile dvs, atunci puteti solicita acordarea indemnizatie pentru crestere copil, indepliniti conditiile de acordare. Cuantumul indemnizatiei se determina in baza formulei prevazute la art. 39 din legea somajului 76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare. In calcularea acestui venit nu va intra si indemnizatia primita pentru concediul de care inca mai beneficiati.

ART. 39
(1) Indemnizatia de somaj se acorda somerilor prevazuti la art. 17 alin. (1), pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
(2) Cuantumul indemnizatiei de somaj prevazute la alin. (1) este o suma acordata lunar si in mod diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
a) 75% din valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
b) suma prevazuta la lit. a) la care se adauga o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului de baza lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, a unei cote procentuale diferentiate in functie de stagiul de cotizare.
(3) Cotele procentuale diferentiate in functie de stagiul de cotizare, prevazute la alin. (2) lit. b), sunt:
a) 3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 3 ani;
b) 5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
c) 7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 10 ani;
d) 10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 20 de ani.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024