ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

somaj dupa ccc


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua
Am fost in concediu pentru cresterea copilului pana in decembrie,cand de comun acord cu angajatorul am decis sa ma puna in somaj.Actele mi sau dat doar azi ,cand am vrut sa le depun mi-sa zis ca nu pot beneficia de somaj ca trebe sa am 6 luni lucrate (sa schimbat legea in 15.01.2014). Cei de la firma au facut actele cu data de03.02 dar mi sau inmanat doar azi ,(24.02)sunt obligati sa ma re angajeze ? Cu ce data ?

Adaugata in: Somaj
Ildiko Ungur
 User  Ildiko Ungur
a intrebat la 24 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ildiko Ungur
 User Ildiko Ungur
a raspuns la intrebare la 03 Mar. 2014
Buna ziua
Eu cand m_am agajat firma era sub alt nume iar in timp ce eu eram in CCC firma a intrat in insolventa si a fost preluat de o alta firma ,intrebarea mea ar fii nici in condentiile acestea nu pot intra in somaj ,sunt obligata sa lucrez 6 luni de zile ? Sau daca cer lichidarea pot plati contributia la somaj si sa intru dupa acesta in somaj?
Multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ildiko Ungur la 27 Feb. 2014
Se poate, insemana ca au inteles ca nu sunt respectate prevederile legii si nu vor sa duca demersul mai departe. Dar daca aveti deja decizie de concediere aceasta poate fi anulata de instanta. Ar trebui sa va incheie un nou contract de munca, daca cel in discutie a incetat prin concediere.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ildiko Ungur
 User Ildiko Ungur
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Feb. 2014
Cei de la firma spun sa ma intorc la lucru ca au anulat punerea mea in somaj. Se poate ?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ildiko Ungur la 26 Feb. 2014
Reangajarea in urma unei concedieri se poate face numai in baza unei hotarari judecatoresti. Alt temei legal nu exista in aceasta directie. Ceea ce inseamna ca dvs ar trebui sa contestati decizia de concediere in termen de 45 de zile calendaristice de la comunicarea ei prin semnatura de primire.

Puteti depune si o sesizare la ITM, in urma unui control angajatorul va fi sanctionat de ITM conform legii. Insa acest lucru nu va asigura reangajare, tot instanta ramane solutia dvs in aceasta directie.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ildiko Ungur
 User Ildiko Ungur
a raspuns userului Ioana Popa la 25 Feb. 2014
Mi s-a desfacut contractul de munca cu art. 65, desi firma nu e in insolventa, nici in faliment. Deci sunt obligati sa ma reangajeze sau concedierea nu este valabila dat fiind faptul ca legea nu le permite acest lucru.
Multumesc pentru raspuns.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Feb. 2014
Numai daca instanta impune acest lucru, in urma unei actiuni depuse de dvs, atunci da, sunt obligati.

Trebuie insa verificat pe ce temei ati incetat acest contract de munca si daca incetarea este una legala. Daca ati incetat prin acordul partilor atunci nu aveti dreptul la indemniatie de somaj, din start. Daca insa vorbim de o desfiintare de post, cat timp angajatorul nu este in reorganizare judiciara sau faliment, nu se poate dispune concedierea timp de 6 luni de la revenirea definitiva din CIC, cat timp nu ati beneficiat anterior de aceasta masura de protectie. Toate acest conditii sunt prevazute in OUG 111/2010, cred ca de aici si cei de la somaj v-a spus de cele 6 luni, pe baza acestor prevederi.

Contestati decizia de incetare in instanta de judecata, daca nu este vorba de un acord al partilor, ci o concediere. Contestatia trebuie insa depusa in termen de 45 de zile de la data comunicarii deciziei.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024