ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somaj dupa CIC2 ani


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Imi puteti spune daca dupa efectuarea concediul de crestere copil pe 2 ani am posibilitatea de la intra direct in somaj? Cum trebuie sa mi se incheie contractul? Mentionez ca am contract pe perioada nedeterminata care a fost suspendat conform legii la inceputul concediului.
Va multumesc

Adaugata in: Somaj
Alexandru Veronica
 User  Alexandru Veronica
a intrebat la 14 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Alexandru VERONICA la 15 Ian. 2014
Nu exista in lege o durata maxima a concediului fara plata, aceasta se stabileste prin CCM sau RI, la nivelul unitatii. Codul muncii prevede acest lucru. Verificati cu angajatorul ce cuprinde aceste documente in privina concediului fara plata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alexandru Veronica
 User Alexandru Veronica
a raspuns userului Ioana Popa la 14 Ian. 2014
Imi puteti spune are este durata maxima a unui concediu fara plata pentru nevoi personale? Trebuie sa fac o simpla cerere de concediu adresata directorului? Implica costuri pentru angajator?
Cu stima
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Ian. 2014
Este cam dificil acest lucru, din mai multe puncte de vedere. Odata ca pentru ca intra in somaj este necesar sa va inceteze raportul de munca dintr-un motiv neimputabil dvs, iar acest lucru ar insemna o concediere fie ca urmare a desfiintarii postului, fie pentru necorespundere profesionala cu o evaluare anterioarea sau alt temei care sa permita acest lucru. Insa in cazul dvs., asa cum prevede OUG 111/2010, angajatorul nu va poate concedia timp de 6 luni de la revenirea definitiva din CIC, cu exceptia cazurilor in care se afla in procedura de faliment sau reorganizare judiciara, sau daca ati beneficiat anterior de aceeasi protectie de 6 luni in baza aceluiasi document legal. Altfel nu prea exista cale. Iar o demisie nu va ajuta si nici acordul partilor, pentru ca sunt considerate de legea somajului ca fiind motive imputabile salariatului.

Puteti incerca sa solicitati un concediu fara plata pentru nevoi personale sau concediu medical, dar sa aveti grija cu cel din urma pentru ca poate fi verificata corectitudinea lui si sa nu aveti probleme legale.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024