ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

somaj dupa concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt in concediu crestere copil din 1 sept 2011 cu prelungire din 15 iunie 2013 pt al doilea copil si mai am până pe ianuarie 2014,am lucrat pana sa intru in concediu crestere copil la o firma program 8 ore si 3 schimburi.pot beneficia de somaj si cum anume trebuie sa procedez.....multumesc anticipat

Adaugata in: Somaj
Daniela Musat
 User  Daniela Musat
a intrebat la 01 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Apr. 2014
Tind sa cred ca va referiti la ianuarie 2015, pentru ca ianuarie 2014 a trecut deja.

Referitor la somaj. puteti beneficia de acest drept numai daca va inceteaza raportul de munca din motive neimputabile dvs. (desfiintare post, exporare contract, necorespundere profesionala, de exemplu), fie pe perioada suspendarii lui fie dupa revenirea din concediu. Insa angajatorul nu poate dispune concedierea dvs timp de 6 luni de la revenirea definitiva din concediu, cu exceptia cazurilor in care ati beneficiat deja de aceasta masura de protectie asa cum prevede OUG 111/2010, sau daca angajatorul intra in faliment sau in procedura de reorganizare judiciara.

Fara aceste situatii nu aveti dreptul la indemnizatie de somaj. Iar demisia si acordul partilor va anuleaza acest drept, fiind considerate motive imputabile dvs ca salariata.

Documentele necesare pentru obtinerea indemnizatiei de somaj le regasiti pe site-urile agentiilor de somaj, puteti sa va uitati si pe site-ul ANOFM.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024