ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somaj dupa concediu de crestere a copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara
Am nascut in 14.01.2011, am stat 2 ani in concediu de crestere a copilului. In data de 11.01.2013 am fost instintata cum ca la firma sa facut restructurare si nu ma pot angaja. La firma eu am fost singura contabila, acum este o persoana cu 2 ore. M-au anuntat ca ma trimit in somaj. Am dreptul la somaj, trebuie sa stau si sa lucrez la firma in cele 20 zile de preaziv, sa cer o instintare scris cu motivul pentru care sunt trimis in somaj?
Multumesc


Adaugata in: Somaj
Orsolya Gal
 User  Orsolya Gal
a intrebat la 11 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 14 Ian. 2013
Dna Ganea, va rog din nou, in speranta ca nu veti ignora in continuare aceasta rugaminte, sa folositi acte normative actulaizate. ART. 10 din Ordonanta ESTE ABROGAT. Mai mult, se adreseaza si salariatilor care intra in concediu de pana la 2 ani aceasta prevedere, si nu doar celor din articolul redat de dvs, neactualizat.

Art. 25
(1) Angajatorul are obligatia de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), precum si concediul fara plata prevazut la art. 6 alin. (1). Perioada de acordare se stabileste de comun acord cu angajatul.
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna ?ncetarea raporturilor de munca sau de serviciu ?n cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, ?n concediu pentru cresterea copilului ?n v?rsta de p?na la un an sau de p?na la 2 ani, respectiv 3 ani, ?n cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla ?n plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu p?na la 6 luni dupa revenirea definitiva a
salariatei/salariatului ?n unitate.
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica ?n cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, ?n conditiile legii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Ian. 2013
Acolo este si o alta neregula. Daca angajatorul dvs a incadrat in munca o alta persoana care sa va tina locul cat timp ati fost in crestere copil, contractul ei putea fi incheiat numai pe perioada determinata, iar odata cu revenirea dvs din concediu contractul ei ar fi trebuit sa inceteze, dvs avand prioritate ca titular de post.

Ce va recomand eu este sa nu semnati o notificare de preaviz sau decizie de concediere, daca vi se prezinta un astfel de document si sa sesizati ITM pentru refuzarea dreptului dvs de a reveni la lucru. Nu ar trebui sa se puna problema sa convingei angajatorul in niciun fel, procedura sa nu respecta legea daca nu este vorba de o concediere conform legii, ca urmare a reorganizarii judiciare sau falimentului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 12 Ian. 2013
Angajatorul forteaza nota cu dvs. Practic 6 luni dupa reluarea activitatii nu trebuie sa va disponibilizeze decat daca se desfiinteaza firma,In cazul in care nu convingeti , beneficiati de somaj.Da cele 20 de zile de previz trebuiesc prestate.Daca veniti cu concediul medical pentru ingrijire copil bolnav sau incapacitate temporara de munca pentru dumneavoastra se suspenda perioada de preaviz
OUG 111 DIN 2010
ART. 25
(1) Angajatorul are obligatia de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), precum si concediul fara plata prevazut la art. 6 alin. (1) si art. 10 alin. (1) si (2). Perioada de acordare se stabileste de comun acord cu angajatul.
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024