ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somaj dupa terminarea CCC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
As dori sa ma lamuriti intr-o mica problema. Intrebarea mea este cum procedez daca dupa terminarea concediului de crestere copil as dori sa beneficiez de ajutorul de somaj? Ce acte imi trebuiesc, cum sa le depun, cand?
Va multumesc!

Adaugata in: Somaj
Andreea Dumitru
 User  Andreea Dumitru
a intrebat la 18 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Nov. 2013
Daca sunteti angajata, este putin cam complicat. Ca sa puteti intra in somaj este necesar ca angajatorul sa inceteze raportul de munca dintr-un motiv neimputabil dvs. Conform OUG 111/2010 insa, angajatorul nu poate dispune concedierea timp de 6 luni de la revenirea definitiva din CIC, cu exceptia cazurilor in care se confrunta cu procedura de fliment, de reorganizare judiciara sau daca ati beneficiat deja de aceasa masura de protectie. Daca nu se aplica niciuna dintre aceste situatii, atunci mai devreme de 6 luni de la revenire nu aveti cum sa intrati in somaj, pentru ca angajatorul nu are voie sa va concedieze, asa cum am explicat.

Daca doriti cu ardoare sa incetati raportul de munca, va raman varianta demisiei sau eventual acordul partilor, dar acestea sunt considerate de legea somajului motive imputabile dvs ca salariat si nu puteti primi indemnizaite somaj ca urmare a lor.

Daca nu sunteti salariata, atunci actele pentru somaj le depuneti imediat dupa incetarea CIC. Dosarul pentru indemnizatia de somaj se depune la Agentia de Somaj locala de care aprtineti in functie de domiciliul stabil. (AJOFM, ANOFM pentru Bucureti). Pe site-ul institutiei regasiti lista documentelor necesare pentru obtinerea indemnizatiei.

http://www.bucuresti.anofm.ro/acte_ind.htm
http://www.ajofmbn.ro/Acte_necesare.htm

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024