ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somaj dupa revenire CIC 2 ani


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

M-am intors din CIC de 2 ani la 1 martie2014, contractul de munca pe perioada nedeterminata s-a reluat dar la 30 iunie am fost instiintata ca departamentul va fi reorganizat, nu va mai exista printr-o hotarare AGA si ca dupa perioada preavizului trebuie sa imi inceteze contractul cu art65.
Au dreptul sa faca acest lucru chiar daca nu au trecut 6 luni de la revenirea din CIC? Ce as putea sa fac? Am dreptul la somaj in cazul acesta?
Multumesc

Adaugata in: Somaj
Alexandru Veronica
 User  Alexandru Veronica
a intrebat la 30 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 01 Iul. 2014
Daca a existat o procedura de insolventa declansata si declarata atunci este foarte posibil ca reorganizarea sa nu fie una exclusiv interna. Dar trebuie sa discutati cu angajatorul sa incercati sa aflati acest lucru.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Iul. 2014
Cat timp nu este vorba de o reorganizare judiciara sau o procedura de faliment, ambele pronuntate de catre instanta, si daca nu ati beneficiat anterior de aceasta forma de protectie a postului asa cum prevede OUG 111/2010, angajatorul nu poate dispune concedierea mai devreme de 6 luni de la revenirea definitiva din CIC.

Incercati mai intati o plangere la ITM. Daca aveti o decizie de concediere pe care ati semnat-o, o puteti contesta in instanta de judecata in termen de 45 de zile de la comunicarea ei, la Tribunalul de care apartineti. Incercati si sa aflati de la angajator, sa va faca dovada prin documente, daca nu cumva este vorba de o reorganizare judiciara.

La somaj aveti dreptul in mod normal, dupa ce incetati contractul de munca. Pentru o astfel de incetare este obligatorie acordarea preavizului de minim 20 de zile lucratoare cf. Codului muncii republicat.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024