ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somaj in sarcina, dupa expirarea contractului de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,


Asa cum va spuneam intr-un mesaj anterior sunt insarcinata , acum in 6 saptamani. Imi expira contractul de munca in 31 mai 2014. In ultimii 2 ani am lucrat din martie 2013 - octombrie 2013(aproape 8 luni), si din decembrie 2013-mai 2014(6 luni). La angajatatori diferiti.Inainte de martie 2013 am fost in concediu de ingrijire copil .
Intrebarea mea este daca pot sa beneficiez de somaj in perioada sarcinii, iar apoi de indemnizatie de ingrijire copil Care ar fi modul de calcul al acestora? Cine ar trebui sa imi completeze adeverinta necesara depunerii dosarului de somaj. Cand ar trebui depus dosarul pt somaj?

Multumesc,

Florentina

Multumesc.

Adaugata in: Somaj Somaj in sarcina
Flower Flower
 User  Flower Flower
a intrebat la 13 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Mai. 2014
Pentru un program de 6 ore, de exemplu, la data depunerii ar trebui sa aveti minim 16 luni lucrate in ultimele 24 cu acest program ca sa puteti primi indemnizatie. Practic pentru norma partiala stagiul de calculeaza prin raportarea la norma intreaga de lucru de 8 ore / zi.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Mai. 2014
Stagiul de cotizare se calculeaza in raport cu timpul normal de lucru de 8 ore pe zi, iar durata lui minima trebuie sa fie de 12 luni in ultimele 24 anterioare datei depunerii cererii pentru somaj, acest detaliu cred ca vi l-am precizat. Cele 12 luni trebuie sa fie de stagiu efectiv, contributie platita in cele 12 luni, la care se vor adauga stagiile asimilate precum conceidul crestere copil.

Perioada de referinta pentru calcularea stagiului este in cazul dvs. 1 iunie 2012 - 31 mai 2014, perioada in care apar mai putin de 12 luni lucrate, ar fi 11 luni stagiu de cotizare efectiv. Pe langa stagiul efectiv se adauga CIC anterior ca stagiu asimilat. Dar nu veti primi somaj doar pe baza lui sau fara sa aveti un stagiu efectiv de 12 luni minim. Iar in cele 12 luni sa fi lucrat cu program de 8 ore, iar pentru timp partial variantele posibile ar fi program de minim 4 ore / zi lucrat in toate cele 24 de luni anterioare depunerii cererii.

Adeverinta cu veniturile petnru contractul anterior si CIC o obtineti de la ANAF si de la institutia care v-a platit indemnizatia crestere copil. Pentru ultimul contract angajatorul va trebui sa va completeze Anexa 11 din Normele de aplicare a legii somajului, reprezentand o adeverinta cu stagiul de cotizare realizat la el.

Dosarul pentru somaj il puteti depune in 10 zile de la data incetarii raportului de munca, dar nu mai tarziu de 12 luni de la aceasta data, termen dupa care se va prescrie dreptul. Indemnizatia se va acorda de la data incetarii daca va incadrati in cele 10 zile sau de la data depunerii cererii, pentru cea de-a doua situatie.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024