ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somaj - infiintare firma


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Beneficiez de somaj de la inceputul anului 2013 si doresc sa infiintez o firma impreuna cu un prieten. Sediul firmei urmeaza sa fie la mine acasa. Inainte sa incep toate demersurile as dori sa stiu daca mai pot beneficia de somaj pana la sfarsitul peroadei (pana in Dec.13) deoarece nu credc ca voi avea venit mai mare decat cuantumul somajului.
Parca legea spune ca:
Plata indemnizatiei va inceta in urmatoarele situatii:
....................
- la data cand realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decat indemnizatia de somaj;

- la 90 de zile de la data emiterii autorizatiei de functionare pentru a desfasura activitati independente sau a certificatului de inmatriculare, conform legii, daca realizeaza venituri lunare mai mari decat indemnizatia de somaj;
...................

Va rog sa ma lamuriti daca somajul incetaza cand imi infiintez firma sau daca in cadrul firmei nu realizez venituri mai mari decat somajul poate dura mai mult, pana la expirarea temenului (in cazul meu de 12 luni)?

Multumesc,

Catalin Badescu

Adaugata in: Somaj
Catalin Badescu
 User  Catalin Badescu
a intrebat la 19 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Iun. 2013
PIerdeti somajul in cazul in care incepeti sa realizati venituri ca asociat unic. Activiatile independente autorizate se refera la cele realizate in calitate de PFA / II/ IF sau profesii liberal, nu si cele obtinute in calitate de actionar al unui SRL.

HOTĂR?RE Nr. 174 din 20 februarie 2002 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă:

ART. 15
(1) Şomerii prevăzuţi la art. 17 din lege, care realizează venituri din activităţi autorizate potrivit legii, vor beneficia de indemnizaţie de şomaj ?n condiţiile art. 34 alin. (1), respectiv alin. (3) din lege, dacă dovedesc că acele venituri, determinate potrivit art. 6, nu depăşesc valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă ?n vigoare ?n luna pentru care se face dovada.
(2) Prin activităţi autorizate potrivit legii se ?nţelege activităţile economice desfăşurate de persoane fizice autorizate, ?ntreprinderi individuale şi/sau ?ntreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.



Alte intrebari despre Somaj

Expertii nostri
violeta Georgescu
Ioana Popa Gratiela Petrescu Marius Ion G Stancu alexei delimart Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024