ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

somaj pt cei cu 4 ore pe zi


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara.
Am urmatoarea situatie: mama mea a lucrat 20 de luni cu 4ore/zi ca si curier. Imediat ce i-a incetat contractul s-a angajat pentru inca 2 luni la program de 8 ore/zi. Pe 15 i-a incetat contractul si a mers la fortele de munca pentru somaj. Dar acolo i-au spus ca la ei in calculator apare cu 18 luni lucrate la 4 ore, desi adeverinta primita de la firma arata ca au fost 20 de luni. I-au spus ca nu ISI poate plati ea pentru inca o luna pentru ca nu are continuitate, ca oricum contributiile pentru luna iulie vor fi platite de angajator in august. Ce poate face pentru a primi somajul sau nu are dreptul?
Multumesc.

Adaugata in: Somaj
Andreea Soric
 User  Andreea Soric
a intrebat la 20 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului andreea soric la 22 Iul. 2013
Daca are 4 luni cu 8 ore si cel putin 16 luni lucrate cu 4 ore, in ultimele 24 anterioare depunerii cererii, atunci poate primi indemnizatie de somaj, dar cu conditia sa nu existe pauze. In cazul mamei dvs exista o pauza de o luna din cate inteleg, iar acea luna ii va afecta stagiul. Nu iese stagiul minim, aici este problema. Chiar daca se angajeaza, ea va avea la incetare 4 luni cu 8 ore plus 15 luni a cate 4 ore, ceea ce inseamna 11 luni si jumatate stagiu de cotizare. Acea luna lipsa isi va lasa amprenta.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Andreea Soric
 User Andreea Soric
a raspuns userului Ioana Popa la 22 Iul. 2013
Va multumesc pt raspuns.Daca va reusi sa se angajeze pr minim 2luni va putea beneficia apoi de somaj,chiar daca nu are continuitate?Sau poate cotiza pt o luna la somaj ca sa beneficiezez de indemnizatie apoi?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 22 Iul. 2013
Daca in paralel cu contractul de 4 ore ar fi existat un alt contract cu norma partiala atunci ar fi completat norma astfel incat sa ajunga la 8 ore sau macar la stagiul minim de cotizare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Iul. 2013
Este corect ce i s-a spus de la Agentia de Somaj. Pentru ca una in conditiile pe care o persoana trebuie sa le indeplineasca pentru a putea primi indemnizatie de somaj consta in existenta un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24, anterioare datei solicitarii acestui drept. Stagiul de cotizare se calculeaza raportat la norma intreaga de 8 ore pe zi. ceea ce inseamna ca in decursul ultimelor 24 de luni mama dvs a realizat un stagiu de cotizare de 11 luni, sub stagiul minim. Pentru ca 18 luni lucrate cu 4 ore inseamna un stagiu de 9 luni, raportat la norma intreaga, plus cele 2 luni lucrate cu 8 ore rezulta stagiul de 11 luni de care am mentionat. Caz in care nu are dreptul la indemnizatie de somaj, chiar daca a lucrat 20 de luni in acest regim.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024