ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

studii universitare la ID și sarcina


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am promovat toate examenele din cadrul facultatii la ID (anii de studiu 2011-2014), iar licenta o voi da in septembrie 2014. Intrebarile mele sunt:
1.Daca am terminat facultatea la ID, am dreptul la indemnizatia de somaj?
2.Daca da, cand trebuie sa depun dosarul, acum cand mi-au incheiat toate mediile sau dupa sustinerea licentei din septembrie?
3.Daca depun dosarul acum, ce acte cu mediile de studiu trebuie sa cer de la facultate?
4. Sunt insarcinata in 3 luni si jumatate. E vreun impediment pentru obtinerea somajului?
Va multumesc anticipat!

Adaugata in: Somaj
Oana Farcas
 User  Oana Farcas
a intrebat la 03 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Iul. 2014
Referitor la sarcina dvs, nu, in acest stadiu nu reprezinta un impediment pentru acordarea indemnizatiei de somaj. Numai daca ati fi in perioada de lauzie atunci da, ar fi fost o problema pentru ca se considera ca nu sunteti apta de munca. Dar inainte de a ajunge la depunerea dosarului va trebui sa indepliniti conditia prevazuta de lege.

Aveti nevoie sa depuneti la somaj actul prin care sa faceti dovada ca intr-adevar ati absolvit aceste studii, in copie si original.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Iul. 2014
In calitate de absolvent puteti beneficia de indemnizatie de somaj numai daca faceti dovada ca in cele 60 de zile de la data absolvirii nu ati reusit sa va incadrati in munca pe baza studiilor terminate. Acest lucru presupune ca in cele 60 de zile sa fiti inregistrata la AJOFM sau alta insitutie acreditata pentru cautarea unui loc de munca.

Art, 17 - Legea 76/2002 actualizata
..........
(2) Sunt asimilate somerilor persoanele aflate in situatiile prevazute la art. 16 lit. b), daca indeplinesc urmatoarele conditii:
a) sunt absolventi ai institutiilor de invatamant, in varsta de minimum 16 ani, care intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire nu au reusit sa se incadreze in munca potrivit pregatirii profesionale;

ART. 8 - HG 174/2002 , Normele de aplicare a Legii somajului
(1) Persoanele prevăzute la art. 17 alin. (2) lit. a) din lege se consideră că nu au reuşit sau nu au putut să se ?ncadreze ?n muncă dacă fac dovada că ?n perioada de 60 de zile de la data absolvirii s-au ?nregistrat la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene sau a municipiului Bucureşti ori la alţi furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă, acreditaţi ?n condiţiile legii sau care nu se supun potrivit legii condiţiei de acreditare, ?n vederea medierii pentru ?ncadrare ?n muncă.
(2) Dovada ?nregistrării la furnizorii de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă, prevăzuţi la alin. (1), se face cu o adeverinţă eliberată de furnizori, prin care se certifică data ?nregistrării persoanei ?n evidenţele proprii.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024