ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

subventie somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca o societate a avut un salariat nou absolvent, angajat incepand cu 10.02.2010 pt care a primit subventie conf art 80 din Legea nr 76/2002 timp de 1 an de zile, adica pana in martie 2011.
Datorita unor dificultati finanaciare societatea a fost nevoie sa restructureze mai multe posturi, printre care si postul detinut de absolventul respectiv, incepand cu 06.11.2012 si deci contractele de munca ale salariatilor respectivi au fost inchise conf art 65.
Intrebarea noastra este....... Acum suntem nevoiti sa returnam subventia incasata pe tot anul , deoarece nu am tinut salariatul respectiv in activitate timp de 2 ani dupa terminarea subventie??????

P.s. Am primit o adresa de la somaj ca urmeaza sa avem control si ne este teama sa nu ne puna sa restituim subventia respectiva

Adaugata in: Somaj Subventie somaj
Mariana Grosu
 User  Mariana Grosu
a intrebat la 31 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 31 Ian. 2013
Art. 83 din Legea 76 din 2002 actualizata

(1) Angajatorii care ?ncadrează absolvenţi ?n condiţiile art. 80 sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă sau de serviciu ale acestora cel puţin 3 ani de la data ?ncheierii.

(2) Angajatorii care ?ncetează raporturile de muncă sau de serviciu ale absolvenţilor, anterior termenului prevăzut la alin. (1), sunt obligaţi să restituie, ?n totalitate, agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă sumele ?ncasate pentru fiecare absolvent plus dob?nda de referinţă a Băncii Naţionale a Rom?niei ?n vigoare la data ?ncetării raporturilor de muncă sau de serviciu, dacă ?ncetarea acestora a avut loc din următoarele motive:

a) ?ncetarea raportului de muncă ?n temeiul art. 55 lit. b), art. 56 lit. e) şi f) şi art. 65 din Legea nr. 53/2003, cu modificările şi completările ulterioare;

b) ?ncetarea raportului de serviciu ?n temeiul art. 97 lit., art. 98 alin. (1) lit. e) şi art. 99 alin. (1) lit. a)-c) din Legea nr. 188/1999, republicată.

(3)Abrogat.


Citiţi mai mult: http://legeaz.net/legea-somajului-76-2002/art-83

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024