ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Au voie sau nu ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Am lucrat la un magazin de prezentare 10 ani la rand, iar in urma cu o saptamana mi s-a spus ca trebuie sa ma duc la productie deoarece firma nu mai are nevoie de mine ca si vanzatoare. In locul meu si a colegelor mele au angajat fete tinere. Au dreptul sa ma puna la un alt punct de lucru? Ce se intampla daca refuz acest lucru? In somaj nu vor sa ma puna. Pot sa ma oblige sa-mi dau demisia? Mentionez ca nu am lucrat nici o zi ca patiser. Unde pot sa ma duc sa fac sesizare?


Adaugata in: Studii de caz
T F
 User  T F
a intrebat la 30 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Ian. 2013
Pe langa cele mentionate de dna Costache, angajatorul nu are cum sa va oblige sa va dati demisia, este un act de incetare unilaterala, la initiativa dvs. Nu va recomand sa faceti un astfel de pas pentru ca pierdeti dreptul la somaj.

Va pot trimite la un alt punct de lucru prin delegare pe perioada determinata, dar nu pot incadra pe altcineva in locul dvs pentru ca nu se suspenda contractul si nu va pot modifica functia, asa cum a spus si dna Costache.

Aveti in vedere si varianta apelarii la instanta de judecata, existand si posiblitatea ca lucrurile sa nu se solutioneze total prin ITM, cu mai mult de o sanctiune.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabriela Arghir
 User Gabriela Arghir
a raspuns la intrebare la 30 Ian. 2013
In primul rand, sesizare se poate face la ITM-ul din orasul dv. Nu prea este corect ce s-a petrecut.Ar trebui urmati niste pasi ca sa va mute pe alt post.Pana acum erati vanzatoare, aveati o fisa de post cu niste atributii, obligatii, responsabilitati, probabil vi se retinea si o garantie, etc.Ca sa va treaca in productie pe alt post(patiser, brutar, covrigar, cofetar.etc), trebuie sa va modifice printr-un act aditional un articol din CIM.Si acest act aditional trebuie semnat de ambele parti, adica sa va dati acceptul.Daca dupa 10 ani au ajuns la concluzia ca nu sunteti eficienta ca vanzatoare, trebuie sa faca dovada prin evaluarea profesionala si alte actiuni savarsite de dv., care aduc prejudiciu sau deficit firmei.

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024