ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu crestere copil acordat tatalui


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va retin atentia cu urmatoarele intrebari legate de solicitarea concediului de crestere si ingrijire copil pentru tatal ce a obtinut venituri in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului.
Care este termenul de depunere a dosarului pentru obtinerea indemnizatiei de crestere si ingrijire copil? Cate luni este trebuie sa stea in acest concediu pentru a obtine stimulentul de insertie?
Stimulentul de insertie poate fi obtinut si fara solicitarea concediului de crestere si ingrijire copil, in speta si fara ca, contractul individual de munca sa fie suspendat?
Care sunt etapele de urmat in vederea obtinerii stimulentului de insertie?

Va multumesc.

Adaugata in: Studii de caz
Alina Mihaela Traistaru
 User  Alina Mihaela Traistaru
a intrebat la 04 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Oct. 2012
In cazul in care tatal intra totusi in concediu, el va trebui sa opteze pentru concediu de pana la 1 an si sa isi reoia activitatea mai devreme de acest termen, putand astfel beneficia de stimulent de insertie daca realizeaza venituri profesionale supuse impozitului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Oct. 2012
Daca mama copilului indeplineste conditiile de acordare a concediului de maternitate pentru lauzie si are obligatia efectuarii lui (situatie valabila in cazul salariatelor), atunci tatal poate depune cererea pentru acordarea concediului, cat si dosarul pentru indemnizatia crestere copil incepand cu cea de-a 43-a zi de la nasterea copilului. Daca insa mama nu are dreptul la concediu de lauzie, atunci tatal va putea solicita indemnizatia oricand dupa nasterea copilului.

Stimulentul de insertie se acorda fara solicitarea concediului de crestere copil numai daca nu se indeplinesc conditiile de acordare a concediului de sarcina si lauzie, iar persoana isi reia activitatea imeditat dupa nastere. (de ex. PFA-ul se poate regasi in aceasta situatie sau tatal copiulului, in cazul in care mama este casnica si deci nu are dreptul la concediul pentru maternitate si apoi crestere copil).

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024