ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu paternal la mai multe firme


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am un salariat care lucreaza la doua firme cu program de 4 ore. La una are functia de baza. Cum procedez daca i-a nascut sotia? Poate sa ia concediu paternal de la amandoua ? Adica 5+10 zile in total 15 de la fiecare? La amandoua trebuie sa suspend contractul de munca si dupa aceea sa-l activez?
Va multumesc.

Adaugata in: Studii de caz
Victoria Nicolae
 User  Victoria Nicolae
a intrebat la 19 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului georgeta ganea la 20 Nov. 2012
Scuze, am tratat concediu de maternitate.
Da, se suspenda CIM in acelasi timp la cei doi angajatori. Este nevoie de prezenta fizica a tatalui in preajma copilului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 20 Nov. 2012
Da, beneficiaza de concediu la fiecare angajator.Important este sa aiba stagiu de cotizare de cel putin 22 zile lucratoare in ultimele 12 luni anterioare prezentarii concediului medical.
ART. 72 din Ordinul 60 din 2006
(1) Pentru persoana care se află ?n două sau mai multe situaţii dintre cele prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform acestei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator. ?n această situaţie primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintă spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celălalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintă cele două exemplare ?n copii certificate de către medicul prescriptor.
(2) Pe copiile certificate se va ?nscrie ?Conform cu originalul? şi se va aplica ştampila unităţii, parafa şi semnătura medicului prescriptor, precum şi, după caz, parafa şi semnătura medicului şef de secţie, ?n cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
(3) Angajatorii plătitori au obligaţia respectării prevederilor art. 1
Concediul medical suspenda CIM dar nu se opereaza in REVISAL

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024