ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

ma confrunt cu urmatoarea problema: am preluat stocurile de marfa existente la data de 30.04.2014 ale unei societati intr-un alt program de contabilitate, firma este de de dezmembrari auto. Initial stocurile erau tinute cu gestiunea cantitativ-valorica, dar la pret de vanzare....eu, ca sa nu ma complic utilizez aceeasi gestiune dar la pret de achizitie, adica pretul de vanzare din care scad tva-ul aferent..........ideea este ca, pt. a avea aceleasi valori pe balanta de preluare, am pastrat valoarea + tva a stocului initial preluat, am inchis lunile mai si iunie, am platit impozit pe profit etc..........apoi, am modificat pretul stocurilor preluate, scazand tva-ul........dar am constatat o diferenta de vreo 30.000 lei intre valoarea stocurilor la momentul actual la lunile mai si iunie (dupa scaderea tva-ului din pret) si valoarea stocurilor inregistrate pe balantele lunilor mai si iunie pentru care am declarat deja impozitul pe profit.
Ca sa nu trebuiasca sa mai modific declaratia de impozit deja depusa, am facut niste note contabile cu suma respectiva de diminuarea stocului, dar imi e teama sa le las asa, pt. ca nu prea am o explicatie concreta pentru ce s-a intamplat.........eu cred ca modificarea s-a produs datorita diminuarii pretului de intrare cu tva-ul aferent, motiv pt. care valoarea stocurilor au crescut, iar initial scaderea din gestiune a marfurilor vandute era la pret+tva, fapt pt. care stocurile au inregistrat o valoare mai mica...........oare ati inteles ceva din toata povestea asta? nu stiu cat de explicita am fost!
va multumesc si va rog sa ma ajutati cu un raspuns.......sa las asa notele contabile si sa le sotrnez la iulie sau sa nu le mai stornez?

multumesc frumos!

Luminita Popescu
 User  Luminita Popescu
a intrebat la 27 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024