ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Diurna detasare prin antreprenor general


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am urmatoarea situatie. Firma X este subcontractoarea firmei Y si urmeaza sa detaseze personal in tara. Firma Y va detasa la randul ei personalul in Germania. Firma X ar dori sa le plateasca diurna angajatilor detasati. Este posibil? Sau mai bine zis diurna privind detasarea angajatilor poate fi platita de societatea care a dispus detasarea? Daca da, in ce conditii va rog.

Va multumesc!

Adaugata in: Studii de caz
M Costin
 User  M Costin
a intrebat la 12 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Nov. 2013
Da, chiar asa se si procedeaza. Diurna se plateste de catre angajatorul care dispune detasarea salariatului, in conditiile Codului muncii republicat.

Art. 46
(4) Salariatul detasat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de detasare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

In cazul detasarii in strainatate se tine cont de prevederile HG 518/1995 actualizata, iar in cazul detasarii interne, pentru personalul bugetar, exista HG 1860/2006. De asemenea, daca diurna depoaste 2,5 ori valoarea prevazuta de actele normative mentioante, in functie de caz, ce depaseste aceste plafon intra in caluclul salarial si se retin si vireaza contributiile obligatorii impreuna cu impozitul pe venit.

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024