ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Operarea suspendarii retroactiv


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Un angajat al societatii noastre a fost trimis in somaj, ca urmare a desfiintarii postului. Pentru a beneficia de somaj a trebuit sa ii eliberam o adeverinta care precizeaza contributiile la somaj pe 12 luni. Insa, am depistat o neconcordanta intre evidentele noastre si cele de la AJOFM. Si anume, in 2 luni din 2012 angajatul a avut cateva zile nelucrate, care nu i-au fost platite si nici pontate, pe motiv ca nu a avut de lucru. Astfel incat el nu apare suspendat , nici cu CFs si nici cu nemotivate, nu figureaza cu intreruperi. S-a produs o greseala. Zilele de concediu au fost efectuate si dansul efectiv a fost liber si neplatit. Rog frumos o solutionare sau eventual o indrumare. Cum se poate remedia aceasta situatie, si eventual mai pot eu opera suspendarea retroactiv? Multumesc!

Adaugata in: Studii de caz
Maria Liber
 User  Maria Liber
a intrebat la 11 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Nov. 2013
Daca operati o suspendare retroactiv a acelor zile riscati sa va loviti de nerespectarea termenelor de operare in Revisal care se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 5.000 si 8.000 de lei, cf. HG 500/2011.

Solutia pe care o vad eu este sa ii platiti sumele cuvenite pentru acele perioade, cat timp nu aveti niciun fel de temeni pentru neplata lor. Chiar daca nu a avut activitate, cat timp nu s-a aplicat o masura a reducerii temporare a activitatii si salariatul nu a fost in CFP sau in medical nu este corecta neacordarea salariului pentru zilele respective si neplata contributiilor obligatorii. In pontaj il puteti trece ca invoit daca doriti, dar invoirea este doar acord de vointa, neavand temei legal, ca atare nu putem vorbi de o suspendare a platii salariului.

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024