ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ore suplimentare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


As dori sa stiu daca este legal ca intr o firma de transport valori ca sa nu se plateasca orele suplimentare au mai infiintat o firma in care sunt angajati cu 2 ore pe zii si in care se ponteaza restul de ore care s-au depasit de pe cealalta firma. Multumesc.

Adaugata in: Timp de munca
Vasile Tomoiaga
 User  Vasile Tomoiaga
a intrebat la 05 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Vasile Tomoiaga la 06 Iun. 2014
Daca sunt doua contracte valide si prestati ctivitate in baza ambelor atunci este corect sa fiti pontat si platita pentru ele. Dar daca solutia este una de avarie pentru mascarea orelor suplimentare atunci nu prea este in regula. Cel mai sigur sesizati ITM si solicitati un control ca sa fie puse lucrurile in ordine.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Vasile Tomoiaga
 User Vasile Tomoiaga
a raspuns userului Ioana Popa la 06 Iun. 2014
Da la fel ma gandeam si eu ca nu e prea legal insa petru a presta si pentru a doua firma s-a semnat si contract pentru doua ore pe zii in asa fel incat sa nu plateasca ore suplimentare pe prima firma , ore care se fac aproape in fiecare zi cel putin o ora. Nu mi se pare legal fiindca asa fiecare angajator ar recurge la aceasta solutie pentru a nu platii ore suplimentare acolo unde este cazul fiind in defavoarea angajatului .
Va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Iun. 2014
Orele suplimentare se compenseaza fie cu timp liber platit corespunzator, fie cu un spor de minim 75% la salariul de baza cuvenit pentru acele ore. Inainte de efectuarea lor insa, atat timp cat nu este vorba de o situatie de forta majora, accident sau prevenirea lui, angajatorul este obligat sa obtina acordul scris al salariatului asupra efectuarii lor.

Angajatorul insa nu procedeaza legal, el nu poate ponta orele lucrate suplimentar pe o alta firma, pentru ca ar fi considerata munca la negru atat timp cand intre salariat si acea a doua firma nu exista un contract semnat.

Incercati o sesizare la ITM si daca totusi nu se rezolva situatia, incercati printr-un mediator sau direct in instanta de judecata sa rezolvati aceasta problema.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024