ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Progam de lucru


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Conform CIM programul de lucru este 8 - 16. Societatea a incheiat un contract cu o firma in care se angajeaza sa-i puna la dispozitie pentru o luna utilaje si operatorii aferenti pentru lucrul pe timp de noapte intre orele 22 - 8 pentru urmatoarele 30 zile consecutive (inclusiv simbata si duminica ). Aceasta stare, de la o luna s-a lungit si in prezent lucram de 8 luni, cate 4 nopti prin rotatie facind pe luna 8 sau chiar 12 nopti in celelalte zile lucrand dupa programul normal. Nu s-a efectuat nicio modificare in CIM. Este corect ?

Adaugata in: Timp de munca
Constantin Burada
 User  Constantin Burada
a intrebat la 23 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Ian. 2013
Trebuia sa primiti o decizie de detasarea din care sa reiasa ca lucrati la acel angajator. Pe perioada detasarii insa nu se modifica elementele din contract. Aveti posibilitatea de a reveni la locul muncii oricand, daca simititi ca nu va sunt respectate drepturile conform contractului de munca semnat. Codul muncii va permite acest lucru. Dar daca nu ati primit decizie de detasare este o problema mare acolo. Dupa cele 30 de zile ar fi trebuit sa primti o noua decizie prin care se prelungea detasarea.

Plus ca nu vi se respecta programul de lucru, munca de noapte ar trebui sa fie precedata de un control medical pentru a se stabilit daca sunteti apt pentru astfel de program. Mai mult, inteleg ca lucrati ziua programul de la 8 la 16 si apoi intrati in program de noapte. Caz in care angajatorul ar trebui fie sa va reduca cu o ora programul din ziua respectiva, fie sa va plateasca sporul de 25% prevazut de Codul muncii pentru munca de noapte.

Va recomand sa faceti o sesizrea catre ITM sau sa reveniti la locul de munca, de unde ati fost detasat.

Art. 47 - Codul muncii republicat.
(1) Drepturile cuvenite salariatului detasat se acorda de angajatorul la care s-a dispus detasarea.
(2) Pe durata detasarii salariatul beneficiaza de drepturile care ii sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detasarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detasat.
(3) Angajatorul care detaseaza are obligatia de a lua toate masurile necesare pentru ca angajatorul la care s-a dispus detasarea sa isi indeplineasca integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat.
(4) Daca angajatorul la care s-a dispus detasarea nu isi indeplineste integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat, acestea vor fi indeplinite de angajatorul care a dispus detasarea.
(5) In cazul in care exista divergenta intre cei doi angajatori sau niciunul dintre ei nu isi indeplineste obligatiile potrivit prevederilor alin. (1) si (2), salariatul detasat are dreptul de a reveni la locul sau de munca de la angajatorul care l-a detasat, de a se indrepta impotriva oricaruia dintre cei doi angajatori si de a cere executarea silita a obligatiilor neindeplinite.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 23 Ian. 2013
In cazul dumneravoastra este o detasare.. A se vedea art 45 -48 din codulmuncii republicat

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024