ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

program de lucru de 6 zile pe saptamana


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Este legal urmatorul program?
De luni pana vineri se lucra de la ora 7 la ora 14.
Repausul saptamanal de 48 de ore este de la ora 14 vineri pana la ora 14 duminica.
Duminica se lucra de la 14 la 19.

Adaugata in: Timp de munca
Hans Bethe
 User  Hans Bethe
a intrebat la 03 Oct. 2015
TELEMUNCA - 10 SOLUTII oferite de specialitstii in Legislatia muncii si HR
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "TELEMUNCA - 10 SOLUTII oferite de specialitstii in Legislatia muncii si HR"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Getuza Elena Toma
 User Getuza Elena Toma
a raspuns userului Getuza Elena Toma la 10 Oct. 2015
Precizare: Modificarea adusa de art. 137 nu exclude orele REPAUSULUI ZILNIC, urmatoare programului de lucru din cea de a cincea zi consecutiva de lucru.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Getuza Elena Toma
 User Getuza Elena Toma
a raspuns la intrebare la 10 Oct. 2015

Puteti repartiza personalul de asa natura incat:
- sa se lucreze cu intreg personalul, in zilele saptamanii cu maxima activitate si numai cu o parte in zilele cu activitate mai redusa, fiecare salariat lucrand consecutiv cele 5 zile;
- sa stabiliti, cu acordul salariatilor care doresc pentru ei insisi, un program de lucru 12/24, si acesta cu respectarea celor doua zile consecutive de repaus;
- sa lucrati cu un program de lucru inegal, exemplu: luni/12 ore, marti/8 ore, miercuri/4 ore, joi/6, vineri/10 = 40 de ore, fara plata vreunei ore suplimentare, dar sa lasati deschisa posibilitate efectuarii lor, daca va permiteti, in zilele de miercuri si joi, de catre cine doreste dintre salariati, asa cum este si legal.
Acest exemplu insa, necesita respectarea art. 116, privind programul de lucru inegal, adica sa fie motivat de specificul activitatii angajatorului( functie de variatia fluxului de comenzi) si sa fie prevazut in C.C.M. incheiat la nivelul unitatii sau in Regulamentul intern. De asemenea, conform legii, programul de lucru inegal trebuie mentionat in contractul individual de munca, pentru ca fiecare salariat(cu sau fara familie), indiferent de nivelul sau de pregatire sa nu devina victima incompetentei sau relei vointe a celor ANGAJATI sa le organizeze si plateasca munca.
Modificarea adusa art. 137 nu exclude repausul zilnic, ci il include, cele 48 de ore consecutive de repaus saptamanal, curgand din ziua URMATOARE celei de-a cincea zi lucratoare.
Codul muncii, art. 121(2): Efectuarea muncii suplimentare peste limita stabilita potrivit prevederilor art. 114 sau 115, dupa caz, ESTE INTERZISA, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.

DE ASEMENEA, puteti angaja personal:
-Cu contract de munca cu timp partial;
-Prin semnarea unui contract cu agentii de munca temporara, care va pot selecta personalul necesar, strict pentru durata de care aveti nevoie.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 06 Oct. 2015
Timpul de lucru este 8/h/zi, 5 zile/ saptamana , 40 de h/saptamana.
Nu este corect, cele 48 de ore se calculeaza incepand cu ziua urmatoare ultimei zile de lucru, nu de la terminarea programului. Prin urmare, cele 48 de ore vor fi sambata si duminica.In situatia in care salariatul lucreaza chiar si o ora in aceste zile,i se vor acorda alte 48 de ore consecutive.

Alte intrebari despre Timp de munca

Eroare conectare :