ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

timp de lucru


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am inceput tura de noapte de duminica seara si am terminat duminica dimineata 7 zile in total apoi schimbul 2 inceput de luni si terminat sambata inclusiv.  Angajatorul trebuie sa plateasca spor pentru orele suplimentare sau sa acorde si liber ? Angajatorul nu abuzeaza daca ameninta verbal angajatii daca nu se prezinta la servici in weekend ca le poate desface contracul de munca ? Fapt consumat la societatea unde lucrez cand unul din schimburi nu a venit la sevici in weekend fiind contactati telefonic si apoi chemati la sediu pt a intimida .

Adaugata in: Timp de munca
Sorin David
 User  Sorin David
a intrebat la 26 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Mai. 2012
Daca prin Regulamentul intern si in baza specificului companiei zilele de week-end se lucreaza in companie, dar angajatorul va acorda alte zile libere drept repaus saptamanal, neprezentarea la lucru in zilele de sambata si duminca poate fi considerata abatere disciplinara prin nerespectarea timpului de munca.

Insa faptul ca lucrati 7 zile la foc continuu nu este in regula. Pentru zilele de week-end lucrate aveti dreptul la un spor stabilit prin contractul colectiv sau cel individual.

Orele suplimentare se compenseaza cu timp liber platit acordat in urmatoarele 60 de zile sau, daca nu este posibila acordarea timpului liber, acestea se platesc cu un spor de minim 75% din salariul corespunzator respectivei perioadei lucrate.

Programul lucrata noaptea, intre orele 22:00 - 06:00, se compenseaza fie cu reducerea programului de lucru cu 21 ora pentru ziua in care urmeaza sa efectuati si program de noapte, fie cu un spor de 25% la salariul de baza daca programul lucrat este de minim 3 ore din programul notmal de lucru sau daca timpul total lucrat in luna este de minim 30%.

Faceti o sesizare catre ITM, din punctul meu de vedere, pentru ca numarul drepturilor incalcate in privinta dvs. este destul de mare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Diana Miha
 User Diana Miha
a raspuns la intrebare la 26 Mai. 2012
angajatorul e obligat sa va dea 2 libere pe saptamana.chiar daca va da doua libere pe saptamana in afara weekendului , e obligat sa va plateasca spor de noapte, spor de week-end si ore suplimentare.toate orele astea trebuie sa apara si in pontaj.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024