ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cuantum subventie absolvent facultate bebeficiar de subventie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, as dori sa stiu daca la incadrarea unui absolvent de facultate beneficiar de subventie, beneficiaza de coeficientul de 1,5 aplicat la salariul minim brut chiar daca nu este incadrat pe un post care necesita studii superioare, potrivit diplomei de studii, ci pe un post care necesita studii medii.

Adaugata in: Angajare
Cristina Mitrica
 User  Cristina Mitrica
a intrebat la 20 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului cristina mitrica la 21 Mar. 2013
Art. 80 din Legea 76 din 2002 actualizara

(1) Angajatorii care ?ncadrează ?n muncă pe durată nedeterminată absolvenţi ai unor instituţii de ?nvăţăm?nt sunt scutiţi, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă absolvenţilor ?ncadraţi, şi primesc lunar, pe această perioadă, pentru fiecare absolvent:

a) o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă ?n vigoare la data ?ncadrării ?n muncă, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii;

b) o sumă egală cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinţă ?n vigoare la data ?ncadrării ?n muncă, pentru absolvenţii de ?nvăţăm?nt secundar superior sau ?nvăţăm?nt postliceal;

c) o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă ?n vigoare la data ?ncadrării ?n muncă, pentru absolvenţii de ?nvăţăm?nt superior.
Desi in lege nu se precizeaza, va recomand ca incadrarea sa o faceti pe uin post corespunzator pregatirii prifesionale si nu pe un post inferior acesteia cu atat mai mult ca suma pe care o acordati este subventionata.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristina Mitrica
 User Cristina Mitrica
a raspuns userului Ioana Popa la 20 Mar. 2013
Da la acei coeficienti ma refer , multumesc .
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Mar. 2013
Nu sunt sigura ca stiu despre ce coeficient vorbiti, dar am sa incerc totusi sa va raspund. Daca va referiti la coeficientii de ierarhizare ei nu mai exista la nivel national inca din ianuarie 2011, ci numai in CCM aplicabile la nivel de unitate sau ramura.

Subventia de la stat este acordata angajatorului in cazul incadrarii unui absolvent, si nu salariatului. Nu are legatura cu nivelul salarial al angajatului. Important este ca salariul lui de baza sa respecte minimul legal stabilit prin HG, in prezent fiind 750 lei brut pentru norma intreaga. Daca in CCM aplicabil apare acest coeficient iar angajatul intruneste criteriile de acordare a lui atunci se va respecta acea prevedere.

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024