ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

problema angajator, nerespectarea contractului de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua , din data de 15 noiembrie 2013, m-am angajat la o firma de interventii, paza, pe postul de agent interventie. Mi-au zis ca salariul pe contractul de munca va fi cel mimin cu 8 ore pe zi. Am semnat contractul in alb si de atunci nu vor sa imi dea un exemplar. Lucrez 24 /48 si cateodata 24/24, iau 1500 lei salariu la 240 ore, acesta variaza in functie de orele lucrate, in fiecare luna am muncit mai mult. Am aflat acum ca pe contractul meu de munca sunt trecute 2 ore si 200 lei salariu. Acestia ma obliga sa lucrez 24/24 si 24/48, altfel imi scad bani din salariu. Daca merg la ITM si depun un memoriu, sau ii dau in judecata, am castig de cauza? inteleg ca in ambele situatii, pot face dovada cu martori si cu proces verbal de predare primire al serviciului unde este trecut exact numarul de ore si turele.
Ce este de facut? nu sunt singurul in situatia asta


Adaugata in: Angajare
Sfetea Cristian
 User  Sfetea Cristian
a intrebat la 10 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Sfetea Cristian
 User Sfetea Cristian
a raspuns userului Ioana Popa la 12 Mar. 2014
Am depus o sesizare la itm,impreuna cu o copie a registrului de procese-verbale de predare-primire al serviciului, prin care atesta orele lucrate a angajatilor. Acum astept raspuns la sesizarea mea, apoi voi intenta proces...

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Mar. 2014
Contractul de munca nu se semneaza niciodata in alb, este prima greseala. Pentru acolo se poate completa orice dupa, si nu va avantajeaza deloc. Cand semnati aveti grija sa fie toate elementele completate in contract.

Apoi, contractul odata semnat vi se inmaneaza, un exemplar original, imediat dupa semnare. Nu exista motive legale sau procedurale in baza carora sa se intarzie in aceasta directie, cat timp ati semnat contractul atat dvs cat si angajatorul.

Contractul acela poate fi declarat nul pentru ca nu respecta conditiile legale de incheiere a lui.

De asemenea, timpul de lucru nu este legal, nu puteti lucra 24 de ore in continuu, nu este legal. Ar trebui ca dupa 12 ore lucrate sa aveti liber alte 24.

Depuneti o sesizare la ITM si puteti declansa si actiune in instanta de judecata, prin care sa cereti drepturile incalcate de angajator si eventuale daune.

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024