ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Stabilirea deducerii personale de baza


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

In cazul, in care un angajat are salariul de baza brut lunar peste 3000 de lei si are un minor in intretinere, mai trebuie sa-l punem sa dea declaratie pentru stabilirea deducerii personale de baza si sa anexeze documentele doveditoare, in conditiile in care, in Codul Fiscal este prevazut faptul ca, pentru contribuabilii care realizeaza venituri brute lunare din salarii de peste 3.000 lei nu se acorda deducerea personala?!
Aceste acte trebuie sa existe in dosarul angajatului, iar in cazul, in care intr-o luna, acesta realizeaza venituri brute sub 3000 de lei, va beneficia de deducere sau din start, nu se mai intocmesc, fiind vorba de un venit mai mare, decat cel prevazute in lege?!

Va multumesc tare mult!

Cu stima,
Adelina H.


Hr User
 User  Hr User
a intrebat la 25 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Iun. 2014
Nu se calculeaza deducere personala pentru veniturile ce depasesc 3000 lei lunar. Daca venitul este mai mic, atunci da, se aplica.

Daca angajatul doreste sa declare in intretinerea sa o persoana nu vad de ce l-ati opri. Declararea in intretinere nu implica doar calcularea deducerii. Pentru sotie, sot sau parintii salariatului, de exemplu, intervine statutul de coasigurat, dobandit ca urmare a acestei declaratii.

Actele vor ramane la dosar, nu se refac in fiecare luna. Ele vor fi modificare doar daca se schimba situatia si copilul iese din intretinerea sa.

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024