ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum pot cumpara vechimea in munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.As dori sa stiu daca imi pot ''cumpara vechimea in munca''conform noii legi ,pentru perioada de 6 luni din anul 1985 si 7luni in 1986 cand nu am avut contract de munca . Mentionez ca sunt nascuta in 1965 si lucrez din octombrie 1983 pana in prezent (cu un minus in perioada mentionata mai sus) Multumesc.

Adaugata in: Contract de munca
Mihaela Morar
 User  Mihaela Morar
a intrebat la 21 Sep. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 26 Sep. 2016
Persoanele care nu au calitatea de pensionari pot efectua plata contributiei de asigurari sociale pentru perioadele de timp in care nu au avut calitatea de asigurat in sistemul public de pensii sau intr-un sistem de asigurari sociale neintegrat acestuia
Perioadele de timp pentru care se poate efectua plata contributiei de asigurari sociale sunt cele care se incadreaza in intervalul de timp cuprins intre data incheierii contractului de asigurare sociala si ultimii cinci ani anteriori acestei date.
??Contributia de asigurari sociale datorata se calculeaza prin aplicarea asupra bazei lunare de calcul a cotei contributiei de asigurari sociale pentru conditii normale de munca, reglementata de legislatia in vigoare pentru fiecare dintre luna/lunile din perioadele pentru care se solicita efectuarea platii in vederea considerarii stagiului de cotizare in sistemul public de pensii. Baza lunara de calcul prevazuta o constituie cel putin valoarea unui salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata, reglementat de legislatia in vigoare pentru fiecare dintre luna/lunile din perioadele pentru care se solicita efectuarea platii contributiei de asigurari sociale. Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata este cel aprobat prin hotarare a Guvernului. Baza lunara de calcul nu poate fi mai mare decat valoarea corespunzatoare a de cinci ori castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat, iar valoarea castigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat este cea prevazuta in actele normative in vigoare la acea data. Cota de contributie de asigurari sociale care se utilizeaza la calculul contributiei de asigurari sociale datorate este cea prevazuta in actele normative in vigoare la acea data??, prevede proiectul de lege care a fost a adoptat de Camera Deputatilor.
Camera Deputatilor este for decizional, astfel ca legea va intra in vigoare dupa promulgare.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024