ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incepand cu ce data se suspenda contractul individual de munca?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Incepand cu ce data se suspenda contractul individual de munca a unei angajate, daca a nascut in data de 22.02.2016 si are concediul medical din data de 01.02.2016-04.04.2016. Aceasta persoana nu a fost inca la angajator sa depuna cerere pentru solicitarea concediului pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani. Daca vine azi 20.03.2016, pentru depunerea cererii, se suspenda cu data de 20.03.2016 sau se poate suspenda cu data de 04.04.2016.?
Multumesc.

Adaugata in: Contract de munca
Iulia Cozma
 User  Iulia Cozma
a intrebat la 20 Apr. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului Iulia Cozma la 22 Apr. 2016
Decizia de suspendare a contractului pentru CCC se face in baza crerii salariatei. Acest tip de suspendare este din initiativa salariatului.
Cererea pentru acordarea indemnizatiei de crestere copil se depune, fie incepand cu ziua urmatoare celei in care a incetat concediul si indemnizatia de maternitate, fie incepand cu data nasterii copilului, sau data adoptiei (cererea trebuie depusa in termen de 60 de zile de la acea data) daca solicitantul nu indeplineste conditiile pentru acordarea concediului.
Pentru suspendarea contractului individual de munca se iau in calcul dispozitiile art. 3 alin. (2) lit. h) coroborat cu art. 4 lit. c) din HG 500/2011 potrivit carora perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale se inregistreaza in registru in termen de maximum 20 de zile lucratoare de la data suspendarii.
Daca salariata solita suspendarea contractului pentru CCC, sunteti in termen, puteti inregistra suspendarea cu data de 04.04.2016.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Iulia Cozma
 User Iulia Cozma
a raspuns userului adriana iancu la 20 Apr. 2016
Intrebarea era daca se poate acorda indemnizatie incepand cu a 57-zi? avand o intrerupere intre a 42 zi fiind ultima zi de concediu medical de la data nasterii copilului, iar de la aceasta data si pana in a 57-zi nu are nimic. Eu pot sa-i fac dispozitie de suspendare incepand cu a 57-zi?
Multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 20 Apr. 2016
Concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului se pot acorda numai dupa terminarea concediului de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la data nasterii copilului.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024