ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Oferta de cumul de functii in cadrul aceleiasi companii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara
Va rog sa ma ajutati cu o pozitie oficiala privind oferta de cumul de functii in cadrul aceleiasi companii

In urma cu un an am semnat o oferta de cumul de functii in cadrul aceleiasi companii in care este precizat ca este parte a CIM si ca voi fi recompensat printr-un bonus unic stabilit de companie la sfarsitul perioadei de cumul functie de performante si

Dupa ce aceasta perioada am fost fortat sa dovedesc faptul ca am facut munca aferenta ambelor posturi iar dupa ce am facut acest lucru, compania a justificat verbal ca "recunoastem efortul dar o companie care nu-si atinge tintele de profit, isi rezerva dreptul de a nu compensa efortul angajatului"

Vreau sa stiu daca am sau nu dreptul legal sa primesc compensatia promisa (indiferent de cuantum, nefiind specificat decat "bonus unic stabilit de companie"), sau daca am macar dreptul sa primesc o justificare in scris mai ales ca sunt acuzat ca nu am facut munca pe ambele posturi desi am trimis dovezi in acest sens catre seful direct si resurse umane.

Multumesc mult pentru raspuns.

Sorin Apostol
 User  Sorin Apostol
a intrebat la 22 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Mai. 2014
Cumulul de functii se poate realiza numai prin incheierea a doua sau mai multe CIM pentru fiecare pozitie ocupata, nu prin acelasi contract, fiecare cu fisa postului corespunzatoare functiei si salariul negociat sau stabilit legal, daca este vorba de unitate de stat.

Acea justificare referitoare la remunerarea muncii prestate in baza profitului obtinut de companie nu are fundament legal, angajatorul este obligat sa remunereze salariatul pentru munca prestata. Aveti o fraza neterminta la inceput din care reiese ca bonusul s-ar plati in functie de performante, caz in care angajatorul nu este obligat sa il acorde daca nu au fost obtinute rezultatele dorite.

Daca aveti dovezi privind munca pe ambele functii, fiind vorba de functii diferite, dar nu exista contract pentru ea atunci angajatorul nu are obligatia sa va plateasca un salariu. El se acorda in baza contractului de munca. De asemenea, o oferta de munca nu face parte din CIM, este o oferta de munca. Atat timp cat nu s-a incheiat un act aditional sau un al doilea contract nu vorbim de un document care sa produca efecte juridice.


Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024