ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Reconsiderare a contractului de colaborare ca si contract de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Am incheiat in luna martie 2015 un contract de colaborare / prestari servicii (in claitate de persoana fizica) cu o societate pe actiuni cu capital romanesc. Contractul a fost initial incheiat pe o perioada de 4 luni, cu prelungire automata si succesiva pentru perioada cu care a fost initial incheiat. Mentionez ca societatea a achitat impozitul lunar.
Urmare unui control efectuat de ITM, mi s-a comunicat de catre reprezentantii firmei de consultanta cu care societatea colaboreaza ca am obligativitatea de a reconsidera contractul de colaborare ca si contract de munca. De asemenea, mi s-a comunicat faptul ca nu va mai fi declarat contractul existent in luna septembrie, urmand ca noul contract individual de munca sa fie incheiat in zilele care urmeaza.
In acest sens, mi s-a solicitat semnarea unui document din care sa reiasa data incheierii contractului existent, data inceperii CIM-ului, semnat de Administratorul societatii si de mine, in calitate de colaborator / salariat.

Va rog sa imi spuneti daca exista expres stipulat in lege un interval de timp pentru care un contract de colaborare este activ, precum si care este solutia corecta pentru a rezolva aceasta situatie. Mentionez ca, in situatia propusa de firma de consultanta, voi pierde si continuitatea, avand in vedere ca D-lor mi-au recomandat sa nu declare contractul de colaborare in septembrie si sa incheie CIM-ul in octombrie 2015.

Va multumesc pentru profesionalismul cu care raspundeti de fiecare data intrebarilor adresate!

Irina Irina
 User  Irina Irina
a intrebat la 14 Oct. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Irina Irina
 User Irina Irina
a raspuns userului adriana iancu la 16 Oct. 2015
Buna dimineata, va multumesc pentru raspuns!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 14 Oct. 2015
Dumneavoastra ati prestat munca independenta, in aceasta situatie exista insa riscul ca, in anumite situatii, acest tip de activitate sa fie considerata ca fiind dependenta (reprezentand in fapt o forma mascata de angajare), si impozitate ca atare (adica se vor datora toate impozitele si contributiile ca si in cazul unui contract de munca).
Contractul de prestari servicii incheiat cu PFA trebuie sa specifice foarte clar obiectul contractului, drepturile si obligatiile partilor, astfel incat sa nu rezulte existenta unei relatii de subordonare.
Nu exista un termen prevazut expes in care, contractul incheiat in baza Codului civil sa inceteze si sa se incheie contract individual de munca in baza Codului muncii.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024