ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Se diminueaza timpul normal de lucru in luna in care am Concediu de odihna?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Angajatorul meu sustine ca in luna in care beneficiez de concediu de odihna (CM, Invoiri, concediu puiericultura etc) timpul meu de lucru este nediminuat ( adica tot 160, 168, 176 ore, etc), desi in luna respectiva beneficiez de , de exemplu, 10 zile de concediu de odihna. Acesta invoca o procedura interna , care evident incalca legislatia muncii. Acest lucru duce la faptul ca la sfarsit de luna sa nu mi fie recunoscute un numar de ore suplimentare.
De exemplu luna iunie 2018: timp normal de lucru= 160 ore, beneficiez de 10 zile lucratoare de concediu de odihna=80 ore, din calculul meu rezulta ca normal in luna iunie 2018 trebuie sa mai lucrez un numar de 80 ore( 160 minus 80). Sa zicem ca in luna respectiva eu lucrez un total de 100 de ore ( in afara de CO), diferenta de 20 de ore ar trebui sa mi fie recunoscute ca ore suplimentare.
Unde e stipulat negru pe alb in legislatie ca in luna cu CO timpul meu de lucru este mai mic proportional cu numarul de zile de CO? Angajatorul meu spune ca nu se gaseste nicaieri o astfel de afirmatie,astfel aplicand o procedura interna cel putin indoielnica.
Va multumesc!

Ionut Stan
 User  Ionut Stan
a intrebat la 20 Oct. 2018
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024