ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

stimulent de insertie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara! Pe 10 martie anul trecut am intrat in CCC. Pe 17 martie 2014 m-am angajat la o casa de pariuri unde nu sunt multumita deloc si as vrea sa imi dau demisia. Daca ma angajez in alta parte cu contract de 4 ore,mai pot beneficia de stimulent? Si data de angajare trebuie sa fie data urmatoare zilei in care imi dau demisia sau se poate sa fie cateva zile intre? Va multumesc anticipat si astept cu mare interes raspunsul!

Adaugata in: Contract de munca
Vasile Nicusor
 User  Vasile Nicusor
a intrebat la 23 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Apr. 2014
Da, sigur ca puteti. Acordarea stimulentului de insertie nu este conditionata de mentinerea raportului de munca existent, ci de realizarea veniturilor profesionale impozabile pe toata durata acordarii acestui drept. Cat timp realizati in continuare acest tip de venituri veti primi in continuare stimulentul pana la finalul perioadei.

Nu este obligatoriu sa incetati contractul actual pentru a semna unul nou. Data de angajare poate fi orice data, avand dreptul sa cumulati mai multe functii prin incheierea mai multor contracte simultant cu acelasi angajator sau cu angajatori diferiti (art. 35 din Codul muncii). Insa daca nu le puteti onora pe ambele ideal ar fi ca data inceperii activitatii pe noul contract sa fie cea urmatoare ultimei zile de preaviz. Astfel veti avea continuitate si onorati ambele contracte.

Puteti sa solicitati si o incetare cu acordul partilor, daca doriti sa incetati mai repede, dar aveti in vedere faptul ca angajatorul poate refuza aceasta cerere, caz in care va ramane varianta demisiei cu preavizul din contract. Nerespectarea lui poate avea consecinte nefavorabile, angajatorul putand declansa cercetarea disciplinara si recurge la concediere disciplinara ca urmare a nerespectarii acestei obligatii din contract. Si cat timp el nu renunta la preaviz total sau partial, din propria initiativa.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024