ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

detasare functionarului public


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt functinar public cu functie de director executiv si am primit ordin de detasare in alt judet in cadrul aceleiasi institutii ,pe aceiasi functie ,timp de 6 luni.Postul meu ramane vacant?Daca ramane vacant este posibil sa fie scos la concurs ? Se poate ca pe postul meu sa vina altcineva?Este posibil sa nu ma mai pot intoarce in functia de director executiv la unitatea din judetul meu de unde am fost detasat?

Aurelia Petrescu
 User  Aurelia Petrescu
a intrebat la 14 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Feb. 2015
Detasarea inseamna modificarea locului de munca si nu a intregului contract, deci ar trebui sa vi se pastreze postul si sa puteti reveni dupa incetarea detasarii, daca nu se prelungeste cu acordul dvs.

Art. 89 - Legea 188/1999

(1) Detaşarea se dispune ?n interesul autorităţii sau instituţiei publice ?n care urmează să ?şi desfăşoare activitatea funcţionarul public, pentru o perioadă de cel mult 6 luni. ?n cursul unui an calendaristic un funcţionar public poate fi detaşat mai mult de 6 luni numai cu acordul său scris.

(2) Detaşarea se poate dispune dacă pregătirea profesională a funcţionarului public corespunde atribuţiilor şi responsabilităţilor funcţiei publice, cu respectarea categoriei, clasei şi gradului profesional al funcţionarului public. Detaşarea se poate dispune şi pe o funcţie publică de conducere, cu aplicarea dispoziţiilor art. 92 alin. (2), dacă funcţionarul public ?ndeplineşte condiţiile de studii şi vechime ?n specialitatea studiilor şi dacă nu există ?n cadrul autorităţii sau instituţiei publice funcţionari publici care să exercite cu caracter temporar funcţia publică. Funcţionarul public poate fi detaşat pe o funcţie publică inferioară, numai cu acordul său scris.

(21) ?n mod excepţional, detaşarea se poate dispune şi pe o funcţie publică din categoria ?nalţilor funcţionari publici, cu aplicarea prevederilor art. 92 alin. (11), dacă funcţionarul public ?ndeplineşte condiţiile de studii şi de vechime ?n specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice ?n condiţiile prezentei legi. ?n acest caz, detaşarea se dispune prin act administrativ al persoanei care are competenţa legală de numire a funcţionarilor publici care ocupă funcţii publice din categoria ?nalţilor funcţionari publici, la propunerea conducătorului autorităţii sau instituţiei publice ?n care urmează să ?şi desfăşoare activitatea funcţionarul public detaşat.

(22) Funcţionarii publici cu statut special pot fi detaşaţi pe funcţii publice generale echivalente funcţiilor publice specifice ocupate, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, cu aplicarea corespunzătoare a prevederilor alin. (1)-(21) şi cu respectarea prevederilor art. 110.

(23) Funcţionarii publici pot fi detaşaţi şi pe funcţii publice cu statut special, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, cu respectarea prevederilor art. 110.

(3) Funcţionarul public poate refuza detaşarea dacă se află ?n una dintre următoarele situaţii:

a) graviditate;

b) ?şi creşte singur copilul minor;

c) starea sănătăţii, dovedită cu certificat medical, face contraindicată detaşarea;

d) detaşarea se face ?ntr-o localitate ?n care nu i se asigură condiţii corespunzătoare de cazare;

e) este singurul ?ntreţinător de familie;

f) motive familiale temeinice justifică refuzul de a da curs detaşării.

(4) Pe perioada detaşării funcţionarul public ?şi păstrează funcţia publică şi salariul. Dacă salariul corespunzător funcţiei publice pe care este detaşat este mai mare, el are dreptul la acest salariu. Pe timpul detaşării ?n altă localitate autoritatea sau instituţia publică beneficiară este obligată să-i suporte costul integral al transportului, dus şi ?ntors, cel puţin o dată pe lună, al cazării şi al indemnizaţiei de detaşare.


Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024