ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

drepturi salariale - modificare atributii fara act aditional


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am lucrat la o firma de paza ca agent de securitate, iar dupa 3 luni mai exact la 1 martie 2013, am fost numita coordonator. Nu am primit un act aditional care sa ateste incadrarea mea ca si coordonator, dar eu mi-am indeplinit toate atributiile ce-mi reveneau prin aceasta numire. Mentionez ca nu am avut nici un beneficiu banesc, salariul meu fiind acelasi cu cel al colegilor mei. Intrebarea mea este cum pot dovedi (am suficienti martori) ca am exercitat functia de coordonator, si daca am dreptul sa cer diferenta de salariu pentru toata perioada lucrata.

Adaugata in: Drepturi salariale
Mariana Radan
 User  Mariana Radan
a intrebat la 22 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Oct. 2013
Incercati o sesizare la ITM pentru verificarea situatiei. Atributiile intr-adevar trebuie sa corespunda functiei din contract si nu alteia. Modificarea functiei nu implica insa neaprat si modificarea salariului. Cat timp este respectat nivelul minim brut pe economie, angajatorul este in legalitate. Doar daca exista o grila interna care sa prevada altceva atunci lucrurile stau diferit. Corect asa ar fi, sa existe o diferenta salariala, dar pe de alta parte, cat timp se respecta ceea ce v-am spus, angajatorul nu poate fi acuzat de incalcarea legii in aceasta directie.

Banii cu titlul de drepturi salariale neacordate la timp sau conform contractului si legii se pot recupera prin actiune in instanta de judecata. ITM poate sactiona angajatorul pentru incalcarea legii dar nu poate garanta si recuperarea banilor. EI va vor trimite tot catre instanta pentru acest aspect.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024