ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Care sunt drepturile salariatilor pensionari incadrati la Plata cu ora


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
In cadrul unei unitati de invatamant este incadrat un profesor pensionar cu 6 ore pe saptamana, prin decizia Inspectoratului Scolar. In decizie este specificat "repartizat pentru incadrarea prin plata cu ora".
Care sunt drepturile de care beneficiaza acest pensionar.
Ma refer daca are dreptul la concediu de odihna, indemnizatie de hrana si deducere personala, in conditiile in care este pensionar incadrat la plata cu ora doar pe perioada cursurilor, si anume 13.09.2021-10.06.2022.
Va mutumesc!

Cristina Popa
 User  Cristina Popa
a intrebat la 10 Nov. 2021
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului georgeta ganea la 12 Nov. 2021
Ministerul Educa????iei Na????ionale - MEN
Normele metodologice privind salarizarea prin plata cu ora pentru personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare ????i control, precum ????i pentru cadrele didactice metodiste din unit????????ile de înv????????????mânt preuniversitar de stat ????i unit????????ile conexe, din 30.08.2018

Parte integrant???? din Ordin 4827/2018
Modific????ri (1), Referin????e (1), Reviste (1)
Text publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 770 din 06 septembrie 2018.
În vigoare de la 06 septembrie 2018

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Cristina Popa la 11 Nov. 2021
In opinia mea indemnizatia de hrana se acorda proportional cu timpul lucrat.
Concediul de odihna in zile este la fel ca la orice salariat cu norma intreaga, dar indemnizatia de co se calculeaza in functie de drepturile salariale negociate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Cristina Popa
 User Cristina Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 11 Nov. 2021
Multumesc pentru raspuns!

Referitor la indemnizatia de hrana. Domnul profesor are cele 6 ore repartizate in doua zile pe saptamana, cum se calculeaza indemnizatia de hrana: la 20 zile lucratoare cate sunt in luna sau doar pentru 8 zile cat a venit efectiv la scoala?
Dar concediu de odihna?
Are dreptul la 5 zile la luna lucrata, dar efectiv nu vine 20 zile, el vine doar in doua zile pe saptama (4 saptamani x 2 zile= 8 zile).
Daca vine doar 8 zile, restul pana la 20 le trec absente?

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului georgeta ganea la 10 Nov. 2021
Plata cu ora | Metodologie

Parte integrant???? din Ordin 1350/2007

Acesta este un fragment din Metodologia de calcul al drepturilor salariale care se acord???? personalului didactic cuprins în anexele nr. 1.1, 1.2 ????i 2 la Ordonan????a Guvernului nr. 11/2007 din 20.06.2007 . Cump????ra????i documentul în form???? actualizat???? sau alege????i un abonament Lege5 care permite accesul la orice form???? actualizat????, f????r???? mesaje publicitare.

Plata cu ora
Art. 12. -

(1) Frac????iunile de posturi didactice vacante, rezervate sau temporar vacante, precum ????i activit????????ile care nu se pot norma în posturi didactice pot fi acoperite, prin plata cu ora, de c????tre personalul didactic existent, încadrat cu norm???? maxim????, de cadrele didactice pensionate, precum ????i de speciali????ti din alte sectoare de activitate, potrivit prevederilor art. 16 alin. (4) ????i celor ale art. 65 din Legea nr. 128/1997, cu modific????rile ????i complet????rile ulterioare. Deoarece aceste activit????????i sunt prestate în baza prevederilor legii speciale men????ionate, nu se încheie contracte individuale de munc????.

(2) În cazul în care personalul didactic presteaz???? activitate didactic???? în sistem plata cu ora, în baza deciziilor încheiate în conformitate cu Legea nr. 128/1997, cu modific????rile ????i complet????rile ulterioare, acesta nu beneficiaz???? de sporul de vechime în munc???? prev????zut de art. 45 alin. (2) din Ordonan????a de urgen???????? a Guvernului nr. 123/2003 privind cre????terile salariale ce se vor acorda personalului din sectorul bugetar, aprobat???? cu modific????ri prin Legea nr. 164/2004, cu modific????rile ????i complet????rile ulterioare.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 10 Nov. 2021
Are aceleasi drepturi ca orice salariat.Nu plateste contributia de somaj si nici angajatorul nu are aceata obligatie.Este un CIM cu timp partial pe perioada determinata

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024