ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

In salariul brut este inclus si sporul de vechime?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Lucrez la o primarie de sector,ca supraveghetor de noapte,de 10 ani. La incadrare,salariul meu era mai mare decat salariul minim pe economie. In urma cu 3 luni,aveam salariul brut de 1036 lei.in care mi s-a spus ca intra si sporul de vechime.De atunci mi s-a redus salariul brut la 927,spunandu-mi ca in acei bani era inclus si sporul de conditii vatamatoare,de care nici nu auzisem. Acum am salariul de 927,in care intra si sporul de vechime de 25%,avand peste 30 ani de munca. Sunt nelamurita! stiu ca salariul minim pe economie,este 900 lei. Atunci eu ce salariu am,daca in acesti 927 intra si sporul de vechime de 25%? Si mai am o intrebare. Eu lucrez intr-un apartament de tip familial,cu 8 copii abandonati. Cei care lucreaza in centre,ma refer la supraveghetori de noapte,sunt platiti dublu pt orele lucrate in weekend,iar noi cei de la apartamente,suntem platiti decat 50% in plus,pt aceste ore.Este legal sa se faca diferente? Va multumesc pt raspuns!

Adaugata in: Drepturi salariale
Doina Babasanda
 User  Doina Babasanda
a intrebat la 16 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Babasanda Doina
 User Babasanda Doina (Administrator, S.C.VOG DESIGN SRL)
a raspuns userului adriana iancu la 02 Ian. 2015
Buna ziua!Multumesc pt raspuns! Dar tot nu sunt lamurita.Am fost la Salarizare si mi s-a spus ca dupa data de 1-01-2015,salariul minim va fi de 975 si ca tot atat o sa avem toti supraveghetorii de noapte. Am intrebat daca la acest salariu mi se adauga sporul de vechime de 25%,avand peste 30 ani de munca si mi s-a raspuns ca intra in cei 975 si sporul de vechime.Atunci care este diferenta intre mine ,cu atatia ani de vechime si unul nou angajat? Unde este sporul meu de vechime?Nu se adauga la cei 975 lei? Va multumesc pt raspuns!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 16 Dec. 2014
Salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia publica in care persoana in cauza este incadrata sau din institutiile subordonate acestora.
Salarizarea personalului din sectorul bugetar se realizeaza in conformitate cu prevederile Legii 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si OUG 103/2013, cu modificarile si completarile ulterioare.
Art. 9 din Legea 284/2010 prevede ca sistemul de salarizare reglementeaza remunerarea personalului din sectorul bugetar in raport cu responsabilitatile postului, munca depusa, cantitatea si calitatea acesteia, importanta sociala a muncii, conditiile concrete in care aceasta se desfasoara, rezultatele obtinute, precum si cu criteriile prevazute la art. 5 lit. c) din lege.
Conform prevederilor art. 22 din Legea 284/2010 suma sporurilor, compensatiilor, primelor si indemnizatiilor acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator principal de credite nu poate depasi 30% din suma salariilor de baza.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
violeta Georgescu
G Stancu Gratiela Petrescu adriana iancu Ioana Popa Viviana Serni Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024