ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Modificare salariu minim si inregistrare in Revisal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

in cazul aplicarii unei modificari a salariului minim conf legii se procedeaza la intocmirea de acte aditionale individuale la CIM sau se poate intocmi o decizie comuna? De asemenea, Revisalul trebuie completat la fiecare persoana; ce solutii sunt pentru firmele cu un numar mare de angajati ex peste 1000 persoane?

multumesc

Stan Angela
 User  Stan Angela
a intrebat la 01 Mai. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 03 Mai. 2015
Transmiterea modificarii salariului minim in Revisal se poate face prin act aditional sau prin decizie colectiva. Termenul de transmitere difera in functie de documentul intocmit. In situatia in care se alege varianta actelor aditionale, termenul este de 19 zile lucratoare de la aparitia modificarii.
HG 500/2011
Art 4
2)Orice modificare a elementelor prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)?g) se ?nregistrează ?n registru cel t?rziu ?n ziua lucrătoare anterioară ?mplinirii termenului de 20 de zile lucrătoare prevăzut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicată. Excepţie fac situaţiile ?n care modificările se produc ca urmare a unei hotăr?ri judecătoreşti sau ca efect al unui act normativ c?nd ?nregistrarea ?n registru se face ?n ziua ?n care angajatorul se prezumă, potrivit legii, că a luat cunoştinţă de conţinutul acestora.
(3)Orice corecţie a erorilor survenite ?n completarea registrului se face la data la care angajatorul a luat cunoştinţă de acestea.
Daca se alege varianta deciziei colective, se prezuma ca angajatorul a luat la cunostinta de modificarea salariului minim la data la care aceasta intra in vigoare, ar insemna ca si raportarea in Revisal ar trebui facuta chiar in prima zi a lunii respective.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024