ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum pot sa primesc un post conform studiilor mele?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez de multi ani la o firma privata (SA) in dom IT. Am treminat facultatea din 2009 iar in 2011 si in 2012 am facut cursuri de perfectionare, unul in dom IT iar unul ca Manager. Am cerut sa fiu pusa pe post si mi s-a refuzat pe motivul ca nu au fonduri. Dar angajari s-au facut pe post IT Analist iar unor colegi li s-a schimbat functia din Analist Aj in Analist . Eu am ramas tot analist aj, mai mult lucrez la sediul firmei cliente fara detasare cu salariul jumatate din cat il au cei cu acelasi post incadrati in aceasta unitate. Mai mult noua fisa a postului mi s-a pus si relatie cu publicul ceea ce mi se pare aberant. Ma puteti ajuta cu niste sfaturi?

Adaugata in: Fisa postului It
Vili Dadaca
 User  Vili Dadaca
a intrebat la 19 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Vili Dadaca
 User Vili Dadaca
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Mai. 2013
In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspuns, nu mi-a aparat in email ca fiind raspuns, pur si simplu am cautat dupa intrebarea mea si am vazut raspunsul d-voastra.
Motivul pentru care mi s-a refuzat cererea de a fi pusa pe post este ca nu eu trebuie sa cer acest lucru ci ei trebuie sa vrea sa ma puna pe post conform legii, si mia mult ca nu am studii adecvate, ca Facultatea mea e de Inginerie si Management nu in domeniul informaticii, dar eu lucrez de ani de zile pentru sectoarele financiar contabilitate si taxe si impozite din cadul departamentelor firmelor client, cu locul stabil la firma clientului, zi de zi. Firma noastra are cam 50 de angajati si majoritatea sunt absolventi in economie , inginerie miniera sau energetica, mecanica, si doar 2 persoane sunt absolvente a Fac. de Informatica si pusi ca programari pe buna dreptate, in schimb ca programatori sunt si persoane cu Fac de mine. Pare o aberatie dar in timp fiecare s-a specializat la locul de munca si nu contest ca sunt specialisti in domeniu, in schimb pentru mine mi se pare un fenomen de mobbing de marginalizare si discriminare directa. Contabila sefa de la firma clienta a spus ca e obligatoriu ca in fisa mea de post sa apara relatia mea cu publicul. Mai mult ni s-a atasat la contract si o anexa privind atributii comerciale, adica sa facilitez vanzarea produselor informatice dupa o instruire de o zi pe aceasta tematica iar in 2010 chiar am luat avertisment pentru ca nu am facut propaganda produselor .
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Mar. 2013
In primul rand fisa postului trebuie sa corespunda functiei detinute prin contractul individual de munca, si nu altei functii. Deci acea fisa de post este gresita, nu trebuia sa o semnati iar angajatorul nu va poate impune sa semnati un document incorect intocmit sau de orice alt tip.

Legea nu obliga angajatorul sa va aprobe cererea de a va incadra pe un alt post, odata cu absolvirea studiilor superioare. Insa este posibil ca acolo sa fi aparut o situatie discrimnatoriu, la o prima vedere asa pare a fi. Caz in care ce va pot recomanda eu este sa sesizati Inspectorii ITM pentru un control si eventual sa incercati o discutie cu angajatorul ca sa va expuna motivele refuzului sau. Totodata, ar trebui reglata situatia acelei fise de post.

Alte intrebari despre Fisa postului

TOP RASPUNSURI 2024