ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cine este responsabil de pastrarea confidentialitatii salariului?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Directorul coordonator al scolii (avem un conflict din cauza abuzurilor sale), nu mi-a trimis fluturasul cu salariul. Pana acum, directorul coordonator (care este si ordonator de credite), trimitea toti fluturasii intr-un singur plic si directorul scolii noastre (fara personalitate juridica) ni-i distribuia - procedeu, la fel de ilegal. Acum, a trimis toti ceilalti fluturasi in plic la directorul scolii noastre, exceptandu-l pe al meu, caci ma hartuieste neincetat.

1. Cine este responsabil de pastrarea confidentialitatii, directorul sau contabilul scolii?

2. Ce sanctiuni risca vinovatul?

3. Cui sa ma adresez pentru sanctionarea acestuia ca nu mi-a trimis fluturasul si nici nu m-a instiintat sa merg sa-l ridic (pentru ca totdeauna l-a trimis la scoala mea).
Dar pentru hartuire? Eu o consider hartuire. Am dreptate?

Multumesc anticipat.


Dana Dana
 User  Dana Dana
a intrebat la 20 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului dana dana la 23 Iul. 2012
Penal nu prea aveti ce sa intentati pentru ca nu se pune problema unor violente fizice sau agresiuni, de exemplu. Insa da, actionarea in instanta din punctul meu de vedere este calea prin care puteti recupera cel mai repede drepturile incalcate, cat si plata unor daune morale daca instanta decide astfel.

E bine sa stiti insa ca fluturasul de salariu nu este un document reglementat legal. El se elibereaza la cererea salariatului, insa din punctul meu de vedere, odata solicitat de angajat, angajatorul nu ar trebui sa refuze eliberarea lui. Luati din nou legatura cu inspectoratul, cu atat mai mult cu cat la sesizarea anterioara problema s-a rezolvat, dvs primit adeverinta solicitata. Daca nu se rezolva asa mergeti in instanta pentru a va primi drepturile .
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dana Dana
 User Dana Dana
a raspuns userului georgeta ganea la 20 Iul. 2012
Multumesc mult si apreciez promptitudinea raspunsului.
Nu, nu a fost o omisiune, s-a si exprimat in acest sens catre colegi spunandu-le ca salariul este confidential si ca, avand probleme cu mine, nu-mi mai trimite fluturasul.

Avem un conflict generat de suspendarea platii salariului meu ca profesor si incadrarea ca institutor - invatator (este vorba de 300 lei pe care-i pierd), desi am depus Adeverinta de absolvire care e valabila 12 luni. Este vorba de Univ. Spiru Haret, promotia 2009.
Aceasta decizie a sa m-a determinat sa depun contestatie la care nu am primit raspuns, desi au trecut 2 luni.
Am adus ulterior dovada ca ma aflu in proces cu Univ. Spiru Haret si MECTS solicitand sa fiu repusa in drepturi. Nu a facut-o si nici nu mi-a raspuns la solicitare.

Dorind sa-mi depun dosarul pentru Corpul National al Expertilor in Management Educational, i-am solicitat o adeverinta din care sa rezulte calificativele obtinute de mine in ultimii 4 ani. A refuzat sa mi-o elibereze spunand ca in anul 2010 nu am fost evaluati pentru ca el a fost inlocuit pentru 2 luni cu altcineva care a demisionat apoi el a fost repus in functie. A venit in sedinta de Consiliu Profesoral aratandu-ne ostentativ ca are facuta evaluarea a 6 cadre didactice pt. anul 2010 si cand l-am intrebat cum de le-a dat fara sa le treaca prin sedinta Consiliului de Administratie, a raspuns ca asa a vrut el, dar ca mie nu-mi va da ca nu vrea el.
Am sesizat Inspectoratul Scolar Judetean si acesta l-a obligat sa-mi dea adeverinta solicitata.
Din acel moment nu mi-a mai trimis fluturasul si, pentru prima oara in activitatea mea de 35 de ani, mi-a taiat o zi din salariu pe 5 iulie, adica in timpul vacantei de vara cand eu ma aflam, este adevarat, in activitate (noi neavand concediul cat vacanta elevilor). In acea zi nu ma aflam la scoala, dar nimeni nu se duce zilnic la scoala cand suntem in activitate si e vacanta. Niciodata nu am auzit sa se intample asa ceva.
M-a jignit in fata secretarei si partea proasta este ca nu am rezistat si am ripostat asemanator.
Ce sugestii imi dati? Ce e de facut? Eu vreau sa-l actionez in Contencios Administrativ (n-a raspuns la petitii) in instanta pentru hartuire morala, discriminare. Pot intenta si ceva penal?

Cu respect,
Dana
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 20 Iul. 2012
Art. 5 din codul muncii republicat
(1) In cadrul relatiilor de munca functioneaza principiul egalitatii de tratament fata de toti salariatii si angajatorii.
(2) Orice discriminare directa sau indirecta fata de un salariat, bazata pe criterii de sex, orientare sexuala, caracteristici genetice, varsta, apartenenta nationala, rasa, culoare, etnie, religie, optiune politica, origine sociala, handicap, situatie sau responsabilitate familiala, apartenenta ori activitate sindicala, este interzisa.
(3) Constituie discriminare directa actele si faptele de excludere, deosebire, restrictie sau preferinta, intemeiate pe unul sau mai multe dintre criteriile prevazute la alin. (2), care au ca scop sau ca efect neacordarea, restrangerea ori inlaturarea recunoasterii, folosintei sau exercitarii drepturilor prevazute in legislatia muncii.
(4) Constituie discriminare indirecta actele si faptele intemeiate in mod aparent pe alte criterii decat cele prevazute la alin. (2), dar care produc efectele unei discriminari directe.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 20 Iul. 2012
Art. 163 din codul muncii republicat
(1) Salariul este confidential, angajatorul avand obligatia de a lua masurile necesare pentru asigurarea confidentialitatii.
(2) In scopul promovarii intereselor si apararii drepturilor salariatilor, confidentialitatea salariilor nu poate fi opusa sindicatelor sau, dupa caz, reprezentantilor salariatilor, in stricta legatura cu interesele acestora si in relatia lor directa cu angajatorul.
Nu se aplica masura contraventionala pentru nerespectarea acestui articol'
Poate a fost o omisiune si nu a fost cu adresa la dumneavoastra,De la un fluturas de salariu este pacat sa se deterioreze relatiile de serviciu. Incercati sa lamuriti problema dvs cu contabilul raspunzator de calculul salariilor si de distribuirea fluturasilor de sdalarii.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024