ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

detasare legat de locul de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Am si eu o intrebare la dvs. Eu am fost in (co) concediu de odihna. Am si o deviatie de sept, iar in urma unor investigatii m-au gasit si cu leziuni in zona pulmonara si la radiografie mi-au mai gasit si ceva la colona verterbrala. De acolo m-au trmis sa fac si cateva investigatii la coloana si bazin si m-au gasit cu colona in forma de s si vertebrele foarte apropiate. Trebuie sa ma operez si la nas si totodata m- au gasit in analiza sangelui ca sunt foarte alergic. Pe timpul (co) concediului de odihna ei vor sa ma detaseze intr-un depozit , iar in acel depozit de marfa este foarte mult praf si totodata pe timpul iernii este foarte frig si totodata nu-s conditii. Medicul de la reumatologie a facut o scrisoare medicala precum ca nu am voie la munca bruta si foarte mult efort fizic. Eu am si radiografiile de la palmani si de la nas plus mi-au dat foarte multe tratamente. Iar in luna septembrie trebui sa ma operez de deviatie de sept. Au dreptul sa ma detaseze contrar analizelor medicale?
Multumesc,
daniel.

Daniel Mihai
 User  Daniel Mihai
a intrebat la 13 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Aug. 2013
Angajatorul nu va poate detasa pe perioada concediului de odihna. O astfel de initiativa are la baza o decizie de detasare care produce efecte numai dupa ce semnati pentru primirea ei. Fiind in concediu de odihna, ar trebui mai intai sa fiti rechemat din CO si abia apoi detasat la o alta unitate. Daca depozitul este insa al aceluiasi angajator si nu vorbim de un angajator diferit atunci nu se pune problema unei detasari ci a delegarii, dar la fel, ar trebui intai sa fiti rechemat din CO si apoi delegat, prin ordin pentru primirea caruia sa semnati ca sa produca efecte.

Normal ar trebui respectata recomandarea medicala, dvs putand refuza delegarea sau detasarea in astfel de situatii, fiind vorba de motive foarte intemeiate pe baza carora faceti acest lucru. Daca angajatorul insista in continuare, sesizati directia SSM din cadrul Inspectoratului de munca si spuneti-le ce probleme intampinati ca sa poata fi efectuat un control la fata locului.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024