ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Functia de preparator universitar


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Preparatorii universitari care si-au sustinut teza de doctorat dar pana la data de 9 februarie 2015 (deci la 4 ani de la intrarea in vigoare a Legii Educatiei) nu au inca ordinul minsitrului de conferire a titlului de doctor, vor fi concediati, chiar daca aduc o dovada ca teza a fost sustinuta si validata de Senatul Universitatii? Exista vreo prevedere legala ca, in cazul in care imi iau concediu fara plata si contractul de munca este suspendat, angajatorul sa nu ma poate concedia pe motiv ca diploma de doctor nu a fost inca emisa, iar eu ulterior, pana sa imi expire concediul, sa pot depune diploma de doctor? Multumesc!

Gm C
 User  Gm C
a intrebat la 24 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 27 Oct. 2014
Art. 362 Legea educatiei nationale .Legea 1/2011

(1) Personalul didactic care ocupă, la momentul intrării ?n vigoare a prezentei legi, funcţia de preparator universitar şi care obţine diploma de doctor ?n termen de 4 ani de la intrarea ?n vigoare a prezentei legi ocupă de drept funcţia de asistent universitar.

(2) La ?mplinirea termenului de 4 ani de la intrarea ?n vigoare a prezentei legi, contractele de muncă ale persoanelor care ocupă funcţia de preparator universitar ?ncetează de drept.

(3) La ?mplinirea termenului de 4 ani de la intrarea ?n vigoare a prezentei legi, contractele de muncă ale persoanelor care ocupă funcţia de asistent universitar sau asistent de cercetare şi nu sunt studenţi-doctoranzi sau nu au obţinut diploma de doctor ?ncetează de drept.

(4) Prin excepţie de la prevederile art. 301 alin. (2), persoanelor care ocupă la momentul intrării ?n vigoare a prezentei legi funcţia de asistent universitar ?ntr-o instituţie de ?nvăţăm?nt superior nu li se aplică respectivele prevederi. La ?mplinirea termenului de 4 ani de la intrarea ?n vigoare a prezentei legi, contractele de muncă ale respectivelor persoane, care nu au obţinut diploma de doctor, ?ncetează de drept.

(5) La ?mplinirea termenului de 4 ani de la intrarea ?n vigoare a prezentei legi, contractele de muncă ale persoanelor care ocupă funcţia de lector universitar/şef de lucrări sau o funcţie didactică universitară superioară şi nu au obţinut diploma de doctor ?ncetează de drept.

(6) La ?mplinirea termenului de 4 ani de la intrarea ?n vigoare a prezentei legi, contractele de muncă ale persoanelor care ocupă, ?n instituţii de ?nvăţăm?nt superior, funcţia de cercetător ştiinţific sau o funcţie de cercetare superioară şi nu au obţinut diploma de doctor ?ncetează de drept.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gm C
 User Gm C
a raspuns userului GM C la 27 Oct. 2014
Si NU al incetarii de drept, asta am vrut sa scriu...
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gm C
 User Gm C
a raspuns userului adriana iancu la 27 Oct. 2014
Multumesc! Dar, cum poate inceta de drept contractul de munca? In Codul Muncii, la sectiunea Incetarea de drept a contractului individual de munca, care este litera la care ma pot incadra? Ma gandesc doar la necorespunderea profesionala, dar aceasta face obiectul concedierii, care este la initiativa angajatorului, si al incetarii de drept, unde partile nu pot interveni...In acest caz, angajatorul poate sa amane eventuala mea concediere? E obligat in vreun fel sa ma concedieze?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 27 Oct. 2014
Functia de preparator universitar, nu va mai exista din 2015, cei care au obtinut diploma de doctor sau cel putin sa aiba statutul de doctoranzi, vor fi angajati ca asistenti universitari.In caz contrar contractual lor de munca va inceta de drept.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024