ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

incadrare in munca a unui cetatean german in Romania


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua,
am doua intrebari:

1. incadrarea in munca pe teritoriul tarii noastre a unui cetatean german se face ca si in cazul unui cetatean rezident, si se depun aceleasi declaratii fiscale aferente contributiilor si impozitului datorat?
si, in situatia in care cetateanul respectiv se angajeaza la o firma in Romania al carei unic asociat este, mai trebuie sa intre in posesia certificatului A1? La ce serveste certificatul A1, daca se poate face dovada angajarii lui prin contractul colectiv de munca incheiat in tara noastra?

2. in cazul in care un cetatean roman, angajat al unei societati din Romania, se duce sa lucreze in afara tarii, trebuie sa intre in posesia certificatului A1, indiferent de perioada pentru care se deplaseaza? adica, nu poate fi trimis in delegatie si sa i se plateasca diurna si toate cheltuielile cu deplasarea, in conditiile in care se deplaseaza in mai multe perioade dintr-un an, insa de fiecare data sta maximum 3 luni?


va multumesc frumos!

Luminita Popescu
 User  Luminita Popescu
a intrebat la 06 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Oct. 2014
Fiind vorba de cetatean UE si aplicandu-se principiile linbertatii muncii la niveul UE angajarea se face fara anumite cerinte speciale, la fel cum ati incadra un cetatean Roman. Formularul A1 se alibereaza pentru a se evita plata unei duble contribiutii CAS, in doua state diferite din UE.

Pentru detasarea in UE este necesar acest formular A1 pentru a se face dovada ca salariatul respectiv este asigurat. Indiferent pentru perioada deplasarii. Delegatia este cu totul altceva, la fel si delegarea, situatii in care angajatul este platita de angajatorul din tara, activitatea fiind prestata in beneficiul acestuia din urma.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
violeta Georgescu G Stancu alexei delimart Radu Anton Viviana Serni George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024