ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Perioada de proba in 2012 este de 30 de zile sau 90


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care era perioada de proba maxima in 2012, 30 sau 90 zile?
Multumesc

Simona Hrisovescu
 User  Simona Hrisovescu
a intrebat la 11 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 11 Apr. 2014
Pentru persoanele incadrate cu grad de handicap perioada de proba este de maxim 30 de zile, indiferent de tipul de pozitie ocupata.

Art. 31
(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.
(2) Verificarea aptitudinilor profesionale la incadrarea persoanelor cu handicap se realizeaza exclusiv prin modalitatea perioadei de proba de maximum 30 de zile calendaristice.

Pentru contractele incheiate pe perioada determinata, precum si pentru contractele de munca temporara perioada de proba maxima este diferita fata de cea pentru contractele pe perioada determinata, stabilita tot prin Codul muncii republicat, astfel:

Art. 85
Salariatul incadrat cu contract individual de munca pe durata determinata poate fi supus unei perioade de proba, care nu va depasi:
a) 5 zile lucratoare pentru o durata a contractului individual de munca mai mica de 3 luni;
b) 15 zile lucratoare pentru o durata a contractului individual de munca cuprinsa intre 3 si 6 luni;
c) 30 de zile lucratoare pentru o durata a contractului individual de munca mai mare de 6 luni;
d) 45 de zile lucratoare in cazul salariatilor incadrati in functii de conducere, pentru o durata a contractului individual de munca mai mare de 6 luni.

Art. 97
Prin contractul de munca temporara se poate stabili o perioada de proba pentru realizarea misiunii, a carei durata nu poate fi mai mare de:
a) doua zile lucratoare, in cazul in care contractul de munca temporara este incheiat pentru o perioada mai mica sau egala cu o luna;
b) 5 zile lucratoare, in cazul in care contractul de munca temporara este incheiat pentru o perioada cuprinsa intre o luna si 3 luni;
c) 15 zile lucratoare, in cazul in care contractul de munca temporara este incheiat pentru o perioada cuprinsa intre 3 si 6 luni;
d) 20 de zile lucratoare, in cazul in care contractul de munca temporara este incheiat pentru o perioada mai mare de 6 luni;
e) 30 de zile lucratoare, in cazul salariatilor incadrati in functii de conducere, pentru o durata a contractului de munca temporara mai mare de 6 luni.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Apr. 2014
Codul muncii stabileste o durata maxima a perioadei de proba de 90 de zile calendaristica pentru pozitiile de executie si 120 de zile calendaristice pentru pozitiile de conducere, in cazul contractului de munca incheiat pe perioada nedeterminata. Ceea ce inseamna ca durata perioadei de proba, in contractul de munca, poate fi si de 30 de zile daca se negociaza astfel. Problemele ar aparea daca perioada din contract ar depasi maximul legal pe care l-am amintit.

Alte intrebari despre Angajare

Expertii nostri
Ioana Popa
Gratiela Petrescu violeta Georgescu Viviana Serni adriana iancu G Stancu Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024