ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Candidatura concurs in domeniul public


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

In cazul in care o institutie de stat a scos posturi la concurs, dosarele de candidatura pot fi procesate de alt departament decat cel de Resurse Umane (de ex. documentele trimise pe adresa de email a concursului pot fi scoase la imprimanta si inregistrate de alti angajati in afara celor de la dep. de RU)?

In ce baza legala poate fi invocat "conflictul de interese" daca una din persoanele implicate in procesul de prelucrare a candidaturilor (printare, inregistrare) a candidat pe acelasi post?

Respectiva institutie are dreptul de a retine dosarele de candidatura pentru concursuri viitoare, fara informarea prealabila a candidatului?

Va multumesc.

Adaugata in: Recrutare si selectie
Devenire In
 User  Devenire In
a intrebat la 06 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Ian. 2013
Nu cred ca aveti baza legala pentru o astfel de contestare, orice salariat al insitutiei are dreptul sa participe la un concurs pentru un alt post, daca indeplineste conditiile de ocuparea a postului asa cum sunt ele prevazute in Standardul Ocupational cat si procedura de ocuaprea a postului vacant stabilita prin HG 286/2011.

Modalitatea de organizare interna si persoanele responsabile de anumite activitati depind de angajator, nu le puteti verifica din afara sau influenta.

Da, documentele pot fi tiparite de alta persoana, daca acea adresa este de exemplu a secretariatului unitatii si el se ocupa de intregistrarea dosarelor.

Alte intrebari despre Recrutare si selectie

TOP RASPUNSURI 2024