ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cum procedam cand o persoana naste in timpul concediului crestere copil 2 ani


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


- O persoana este in concediu crestere copil pana la 2 ani pana la data de 6 mai 2016. Cu data de 07 mai 2016 ar trebui sa revina la serviciu. Contractul de munca a fost suspendat pana la data de 6 mai 2016 si inregistrata suspendarea in revisal.
- In data de 15 martie 2016 a nascut , abia acum anuntand verbal firma. de acest lucru. Nu a prezentat niciun document. Nu a anuntat pana acum ca este insarcinata.
- Cum se procedeaza in aceasta situatie ? Trebuie sa anunte firma ca a nascut ? Ramane in continuare in crestere copil pana la 2 ani pentru primul copil si inceteaza suspendarea cand copilul face 2 ani si tot atunci se inregistreaza si in revisal. ? Cu ziua urmatoare ( cand de fapt trebuia sa reia serviciul ) face cerere pt, crestere copil al doilea si se inregistreaza suspendarea in decizie si revisal ?
Cred ca nu mai este cazul de a se respecta cele 42 de zile concediu lauzie. Ce acte trebuie sa aduca la firma, concediu medical sau altceva ?In aceasta perioada primeste indemnizatia pt crestere copil sau se plateste concediu postnatal.


Paula-gabriela Grama
 User  Paula-gabriela Grama
a intrebat la 17 Mar. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului PAULA-GABRIELA GRAMA la 19 Mar. 2016
Prelungirea suspendarii se face dupa nastrea celui de-al doilea copil, pentru ca numai asa mama va primi suplimentul de 600 de lei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Paula-gabriela Grama
 User Paula-gabriela Grama
a raspuns userului adriana iancu la 18 Mar. 2016
Cand primul copil face 2 ani, inceteaza suspendarea contractului si cu ziua urmatoare face cerere de intrare in crestere copil pentru cel de al doilea copil ?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 17 Mar. 2016
Salariata va face o cerere la serviciu de prelungire a suspendarii contractului individual de munca pana la implinirea de catre al doilea copil a varstei de 2 ani. Cu decizia eliberata de angajator si cu certificatul de nastere al celui de al doilea copil va depune o cerere de prelungire concediu crestere copil la Primarie.
Pe perioada suprapunerii salariata va primi: indemnizatia de crestere copil (suma calculata pentru primul copil), cele 2 alocatii si suplimentul de 600 lei lunar.
Dupa implinirea de catre primul copil a varstei de 2 ani si pana cand al doilea copil va implini 2 ani va ramane cu aceeasi indemnizatie ca la primul copil.

Alte intrebari despre Studii de caz

Expertii nostri
violeta Georgescu
George Andreescu Radu Anton Viviana Serni Ioana Popa alexei delimart Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024