ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Renuntarea de catre salariat la preaviz


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara.

Situatia careia nu ii gasesc rezolvare este urmatoarea:
Angajata in cauza este o doamna aflata la pensie pentru limita de virsta, lucru despre care am luat la cunostinta, inclusiv despre faptul ca incaseaza deja de luni bune pensia si am pastrat-o in continuare ca angajata cu CIM pe durata nedeterminata.
Acum angajatorul doreste la renunte la un nr. de x persoane si a considerat corect sa renunte in primul rind la aceasta doamna, care mai are si alte venituri.
Initial, angajata a spus ca isi va da demisia, apoi a consultat un avocat si a refuzat acest lucru. I s-a emis notificare pentru concediere individuala si a fost chemata sa ia la cunostinta.A scris personal pe acest document, la data emiterii lui: "Fara preaviz. Am luat la cunostinta" si a semnat, avind in posesie 1 ex. original al notificarii mentionate.
Eu miine, pe 01.02.2013 trebuie sa transmit incetarea la Revisal, in conditiile in care ma pot astepta la o reclamatie sau chiar actionare ulterioara in instanta din partea ei.
Ce temei legal am pentru inchiderea contractului de munca in aceste conditii?
Multumesc.

Cu deosebit respect,

Roxana Apostu

Roxana Apostu
 User  Roxana Apostu
a intrebat la 31 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adrian C.
 User Adrian C.
a raspuns la intrebare la 01 Feb. 2013
Inteleg ca s-a facut decizia de concediere cu art 65 alin 1 din codul muncii: "Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă ?ncetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia. "
daca este asa, cred ca nu este nici o problema: salariatul a luat la cunostinta, a si semnat.
faptul ca a scris pe decizie "fara preaviz" nu ar trebui sa complice lucrurile. daca angajatorul are nevoie de angajat pe perioada preavizului dar angajatul nu il respecta, il pune nemotivat, face suspendare, cercetare disciplinara, etc. dar cum inteleg ca prezenta acesteia la lucru nu e imperios necesara, angajatorul poate renunta la preaviz si inchideti CIM cu 65 (1).
sper ca nu am scris prostii, colegii cu mai multa experienta rog sa completeze.

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024