ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Se poate?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Se poate ca dupa ce cumnata mea aflata in concediu maternal s-a intors la locul de munca incepand cu data de 11.10.2012, iar incepand cu data de 01.11.2012 a trecut din regie la productie, sa i se taie tichetele de masa pe luna curenta daca ea nu isi face norma chiar daca ea e prezenta la locul de munca, deoarece dupa aproape 3 ani de concediu si-a pierdut indemanarea si nu reuseste sa-si faca norma? Totodata se intreaba pentru cat timp isi poate pastra locul demunca sa nu fie concediata, fara sa aiba abateri disciplinare.

Adaugata in: Tichete
Paul Andra
 User  Paul Andra
a intrebat la 04 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Nov. 2012
Un salariat nu poate fi sanctionat prin neacordarea tichetelor de masa, nu este prevazuta in Codul muncii o astfel de posibilitate.

Art. 248
(1) Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1?3 luni cu 5?10%;
d) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1?3 luni cu 5?10%;
e) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.


Orice sanctiune insa, cu exceptia avertismentului scris, poate fi dispusa numai dupa derularea unei cercetari disciplinare.

Faptul ca nu isi face norma va putea duce insa la concedierea ei, poate nu pe motive disciplinare, dar pe motivul necorespunderii profesionale destul de probabil. Nu va pot garanta nici eu si nici legea ca nu se va ajunge la o concedirere daca angajata nu este productiva.

Inteleg insa din ce spuneti ca salariata respectiva a fost mutata la un alt departament, posibil ca postul pe care il detine sa nu implice acordarea tichetelor de masa, exista si aceasta posiblitatea. Insa trebuie verificat acest aspect cu angajatorul ei. Exista de asemena si posiblitatea ca unul din criteriile de acordare a tichetelor de masa stabilite de angajator prin Regulament inters sa fie performanta.

Alte intrebari despre Tichete

TOP RASPUNSURI 2024