ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ore suplimentare neplatite


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! As dori sa va intreb cum se poate dovedi inspectorilor de la Itm in cazul in care voi face o plangere, ca am lucrat in continuu de luni pana sambata timp de 4 luni cate 9 ore pe zi fara libere desi mai zilele trecute am fost pusa de sefa mea sa completez niste fise fictive cum ca avem 21 de zile concediu pe an iar pentru o sambata lucrata avem dreptul la 2 zile lucratoare libere...

Elena M
 User  Elena M
a intrebat la 31 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 31 Ian. 2014
Numai in cazuri de forta majora, accidente sau prevenire accidente angajatorul poate cere salariatului sa efectueze ore suplimentare, fara sa fie necesar acordul scris al celui din urma.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 31 Ian. 2014
Munca suplimentara oricum se efectueaza numai cu acordul scris al angajatului, dat anterior efectuarii ei. Iar aceasta trebuie compensata si pontata corespunzator. Cat despre munca in weekend, sunteti privata de repausul saptamanal de doua zile consecutive, la care aveti dreptul prin lege si de sporul de weekend pentru zilele de sambata lucrate, pe care angajatorul ar trebui sa il stabileasca prin CCM sau CIM. Daca puteti aduce dovezi in aceste directii, puteti merge chiar in instanta cu o plangere.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Ian. 2014
Numai daca aveti martori sau daca apare in pontaj ca ati lucrat suplimentar, sau daca exista alte dovezi. Altfel va fi putin cam greu sa dovediti.

Nu semnati niciun document care contine date contrare realitatii, si mai ales cand vine vorba de drepturi de care se poate spune ca beneficiati doar pe hartie. Cat timp nu ati inaintat dvs cerere de concediu nu este legal ce face sefa dvs. Refuzati semnarea lor si depuneti plangere la ITM.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024