ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Timp de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am un salariat care lucreaza 8 h/zi. El a fost invoit de angajator 2 zile lucratoare, insa a lucrat 4 ore intr-o zi de sambata. Pentru cele 2 zile invoite ce trebuie sa fac, suspendare concediu fara plata sau suspendare pe baza absentelor? Iar cele 4 ore cum le voi plati, le voi trece ca ore suplimentare sau ii voi adauga un spor de weekend? Ma intereseaza cum voi plati eu aceste 4 ore lucrate intr-o zi de sambata.
Va multumesc.

Adaugata in: Timp de munca
Pah Crrn
 User  Pah Crrn
a intrebat la 06 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Aug. 2012
Cele 2 zile nu pot figura ca absente nemotivate cat timp dvs. ati permis salariatului sa plece de la lucru timp de 2 zile. Daca salariatul a inaintat o cerere de concediu fara plata pe care ati aprobat-o, intocmiti o decizie in baza ei, apoi operati cele doua zile in Revisal in 20 de zile lucratoare de la data suspendarii, asa cum stabileste HG 500/2011. Invoirea nu este reglementata legal, este un acord liber intre angajat si angajator. Astyfel, daca i-ati permis salariatului sa plece dar acesta nu a solicitate concediu fara plata, el va fi pontat ca si cand s-ar fi aflat la lucru.

Referitor la zilele de repaus lucrate, pentru acestea se acorda un spor la salariul corespunzator perioadei lucrate, stabilit prin contractul colectiv de munca sau prin contractul individual, in functie de caz. Salariatul va primi insa alte zile de repaus asa cum prevede Codul muncii. Spre exemplu, daca lucreaza sambata, el va avea repaus duminica si luni.

Art. 137
(1) Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024